12:31 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Περιφέρεια: Το εξώδικο Καλογερόπουλου και η απάντηση μας

Περιφέρεια: Το εξώδικο Καλογερόπουλου και η απάντηση μας

Κύριε Καλογερόπουλε, αντιλαμβανόμαστε τη δυσαρέσκειά σας και την ενόχλησή σας από το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο, ως μόνο στόχο έχει να λάμψει η αλήθεια για το αν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ένα έργο που έχει κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους περισσότερο απο 25 εκατομμύρια € ευρώ και μάλιστα, με συμπληρωματική σύμβαση 7 εκατομμυρίων ευρώ, είναι λογικό να δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Στο εξώδικο που μας επιδόθηκε, αναφέρεστε στο γνωμοδοτικό σας ρόλο, ως αναπληρωτής πρόεδρος του τεχνικού συμβουλίου. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, ότι ένα γνωμοδοτικό όργανο με το κύρος του τεχνικού συμβουλίου, αποτελεί το πλέον αξιόπιστο και έμπιστο γνωμοδοτικό όργανο που ρυθμίζει τις εξελίξεις και επηρεάζει τη χρηματοδότηση και την εξέλιξη των έργων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τιμητικό για την περιφέρεια Αττικής, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων να συμμετέχει σε αυτό και η εμπειρία του είναι προφανώς πολύτιμη.

Από την άλλη πλευρά, όταν ο ίδιος άνθρωπος προΐσταται στην διευθύνουσα υπηρεσία, σημαίνει ότι έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αυξημένη ευθύνη και είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από όλους την αναγκαιότητα για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης.

Μπορεί να απέχετε λοιπόν, όπως μας διευκρινίζετε και να μην υπογράφετε εσείς, αλλά οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας την οποία διευθύνετε. Τα παραπάνω όμως δε σημαίνει ότι σας απαλλάσσουν από τυχόν ευθύνες σας, κατά την δημοπράτηση, την εκτέλεση και τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης στο έργο. Σαφέστατα και το δημόσιο έργο, που εμπίπτει στη διαδικασία του κατεπείγοντος, με το άρθρο 32 Γ, έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες τυπικές διαδικασίες, επικυρώθηκε από την ΕΑΑΔΗΣΥ, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν αμφισβητήσαμε ότι οι τυπικές διαδικασίες τηρήθηκαν στο ακέραιο, όμως το θέμα της δημοσιογραφικής μας έρευνας είναι το κατά πόσον ήταν απαραίτητη η συμπληρωματική των 7 εκατομμυρίων ευρώ και κατά πόσον το έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχετε κάνει καμία αναφορά. Ως πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας Αττικής και αναπληρωτής πρόεδρος του τεχνικού συμβουλίου, θα θέλαμε να μας δώσετε περισσότερες διευκρινήσεις για την εκτέλεση του έργου της Κινέτας, αν ήταν πράγματι απαραίτητη η συμπληρωματική σύμβαση και ειδικότερα για τα 7 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τα μπάζα.

Τόσο οι καταγγελίες, όσο και τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αποδεικνύουν πως προκύπτουν σημαντικές αποκλίσεις των επιμετρήσεων σχετικά με τα μπάζα που υπήρχαν, σε σχέση με την ποσότητα που έχει χρεωθεί.

Αν πραγματικά έχετε πρόθεση να συνεισφέρετε στην έρευνά μας, έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι το έργο έχει εκτελεστεί στο ακέραιο και δεν έχει γίνει η παραμικρή κατάχρηση στα χρήματα του ελληνικού λαού, ασφαλώς και θα επανορθώσουμε. Μέχρι τότε όμως, η έρευνα θα συνεχιστεί με στόχο να λάμψει η αλήθεια.

Διαβάστε εδώ το εξώδικο του κ. Καλογερόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Αττικής: Ο «μάγειρας» των έργων και το σκάνδαλο της αποκατάστασης στην Κινέτα

Θεσσαλονίκη: Προ 10ημέρου απεστάλη ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας