18:36 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ποιο είναι το όνομα "έκπληξη" που "παίζει" για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Ποιο είναι το όνομα "έκπληξη" που "παίζει" για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Σε ρυθμούς ανασχηματισμού “κινούνται” όλα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Που σημαίνει ,όπως και σ΄ όλα τ΄ άλλα υπουργεία ότι δεν “κουνιέται” τίποτα. Μέχρι την ανακοίνωση των ονομάτων του νέου υπουργικού συμβουλίου, όλοι τηρούν στάση αναμονής.

Οι πληροφορίες για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνουν και παίρνουν με το περιβάλλον Παναγιωτόπουλου να θεωρεί ότι η παραμονή του είναι η πιο πιθανή εξέλιξη. Όπως πιστεύουν πάντα τα επιτελεία κάθε υπουργού βεβαίως.

Σ΄ ένα ανασχηματισμό βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της “καραμπόλας” και όλα θα κριθούν στην συνάντηση που θα έχουν οι δύο εναπομείναντες αρχηγοί της κυβέρνησης Σαμαράς και Βενιζέλος.

Όμως στην Συγγρού εδώ και αρκετές ημέρες σε πάρα πολύ στενό κύκλο έχει ακουστεί ως ιδέα ένα όνομα που πολλοί μπορούν να χαρακτηρίσουν έκπληξη. Είναι το όνομα του Άκη Γεροντόπουλου. Βουλευτής Έβρου ,με πολύ καλή φιλική σχέση χρόνων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άνθρωπος με “ήρεμο προφίλ” κρίνεται απ΄ όσους έχουν προτείνει την υπουργοποίησή του ως μια καλή λύση για να διαχειριστεί τον εξαιρετικά ταραγμένο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε επίπεδο “ψυχολογίας” εννοούν βέβαια ,γιατί στην πράξη δεν αναμένεται καμία αλλαγή πορείας.

Το σενάριο είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες υλοποίησης πριν από την βόμβα της ΕΡΤ που τίναξε στον αέρα ισορροπίες και δεδομένα. Τώρα πολλοί εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα θελήσει να δυσαρεστήσει τον Πάνο Παναγιωτόπουλο με οποιαδήποτε “μετάθεση” σε άλλο υπουργείο.

Όλα βέβαια θα κριθούν στην συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

πηγή: onalert.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας