13:30 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Πλήρης επιβεβαίωση του e-reportaz.gr: Σύγχυση με τα τεστ, επανέλαβε τις προηγούμενες εξαγγελίες ο πρωθυπουργός

Πλήρης επιβεβαίωση του e-reportaz.gr: Σύγχυση με τα τεστ, επανέλαβε τις προηγούμενες εξαγγελίες ο πρωθυπουργός

Σύγχυση με τα τεστ, επανέλαβε τις προηγούμενες εξαγγελίες ο πρωθυπουργός πλήρης επιβεβαίωση του ereportaz.gr

Του Μιχ.Ι.Ασημάκη

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τα test που θα κάνουν οι πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αποτραπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και συγκεκριμένα της παραλλαγής «Όμικρον». Κι ενώ μέχρι χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου και ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωναν πως εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα υποβάλλονται σε rapid test, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους, σήμερα ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα ώστε να προμηθευτούν δύο self test δωρεάν! Τα ίδια ακριβώς είχε πει και στις 30 Νοεμβρίου, πάλι στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του τότε ανέφερε: « …Ενόψει των γιορτών η Πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών…».

Η επιβεβαίωση

Στο ερώτημα, γιατί αναίρεσε, η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι φαρμακοποιοί και οι εκπρόσωποι των δομών υγείας, ιδιωτικών και δημοσίων, χαρακτήρισαν πρόχειρο και εντελώς ανεδαφικό το να διενεργήσουν τόσα εκατομμύρια διαγνωστικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό σε διάστημα λίγων 24ώρων! Το θέμα ανέδειξε πρώτο από χθες το πρωί το ereportaz.gr φιλοξενώντας τις απόψεις των φαρμακοποιών οι οποίοι έλεγαν το αυτονόητο και ταυτόχρονα… αδιανόητο για τους φωστήρες πρωθυπουργικούς συμβούλους και υπουργούς, ότι θα δημιουργούνταν τεράστιες ουρές κι ο κόσμος δεν θα εξυπηρετούνταν, πέραν του ότι οι εμβολιασμένοι θα πλήρωναν τα σπασμένα και για τους ανεμβολίαστους.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι οι πολίτες επειδή δεν είχαν προμηθευθεί, σε μεγάλο βαθμό, τα self test στο διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, δόθηκε παράταση έως τις 19 Δεκεμβρίου αλλά και πάλι δεν ανταποκρίθηκαν.

Η δήλωση

Το απόσπασμα της σημερινής εισαγωγικής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής: «Αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας.

Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

Τέλος, επί των ως άνω οι επικεφαλής των επιστημονικών επιτροπών δηλώνουν άγνοια, καθώς θα συνεδριάσουν το μεσημέρι, συνεπώς ανακοινώθηκαν … πρωτοβουλίες (sic) χωρίς να τους συμβουλευτεί κανείς!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας