23:41 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

ΠΟΕΔΗΝ: Ύποπτες αποσπάσεις υγειονομικών για να αποφύγουν την αναστολή

ΠΟΕΔΗΝ: Ύποπτες αποσπάσεις υγειονομικών για να αποφύγουν την αναστολή

ΠΟΕΔΗΝ: Ζήτημα ίσης μεταχείρισης θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τους υγειονομικούς που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, τη στιγμή που συνάδελφοί τους βρήκαν τη διέξοδο της απόσπασης. Η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει το παράδειγμα της απόσπασης δύο μη εμβολιασμένων υγειονομικών από το νοσοκομείο «Σωτηρία» σε άλλους φορείς του Δημοσίου, στους οποίους δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα. Μάλιστα, οι αποσπάσεις έγιναν λίγο πριν λήξουν τα πιστοποιητικά νόσησης των δύο υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, η μία υγειονομικός αποσπάστηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, λίγες ημέρες πριν λήξει το πιστοποιητικό νόσησης. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η απόσπαση έγινε στις 29/06/2022 και η ανάληψη υπηρεσίας στις 25/07/2022. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, η επιλογή έγινε από τη Διοίκηση του Ταμείου. Η δεύτερη υγειονομικός αποσπάσθηκε στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αμέσως μόλις έληξε το πιστοποιητικό νόσησης. Η απόσπαση έγινε στις 16/09/2022. Η επιλογή έγινε από τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Μπορεί οι συνάδελφοι να είχαν τα προσόντα να αποσπασθούν. Όμως δημιουργείται η πεποίθηση ότι η επιλογή είναι μεθοδευμένη για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας. Εν αντιθέσει με τους άλλους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Θα πρέπει να ανακληθούν οι αποσπάσεις ή να λήξουν οι αναστολές εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την επιστροφή ή όχι των μη εμβολιασμένων υγιεονομικών στα καθήκοντά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα, όπως είχε ανακοινώσει ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ληφθεί υπόψη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ως προς την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας