4:25 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κολωνός - Η απολογία της μητέρας: "Δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου" - Η προκλητική απολογία του Η. Μίχου

Κολωνός - Η απολογία της μητέρας: "Δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου" - Η προκλητική απολογία του Η. Μίχου

Αθώα του αίματος για το κακούργημα της διακεκριμένης μαστροπείας, για το οποίο τελικά και προφυλακίστηκε, δήλωσε κατά τη διάρκεια της προφορικής απολογίας της η μητέρα της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


• Η προφορική απολογία της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό
• Τι ισχυρίσθηκε για τη γνωριμία της με τον Μίχο και τα λεφτά που έπαιρνε από τη σύζυγό του


Ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας η κατηγορουμένη μίλησε για τη γνωριμία της με τον Μίχο και τα πήγαινε-έλα του ανήλικου θύματος στο μαγαζί του 53χρονου άνδρα, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε για τον Γολγοθά που ανέβαινε το ίδιο της το παιδί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι αφότου ανακάλυψε ότι η ανήλικη βιαζόταν και εκπορνευόταν από τον Μίχο, η ίδια όχι μόνο έλαβε χρηματικά ποσά από τη σύζυγό του, αλλά τηλεφώνησε και στον ίδιο προκειμένου να της δώσει 100 ευρώ. Σημειώνεται ότι τη μητέρα της ανήλικης καίνε τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασμό της αλλά και τα μηνύματα τα οποία αντάλλασσε με τον βασικό κατηγορούμενο. Ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο αξιοποίησαν οι δικαστικές Αρχές είναι το γεγονός ότι από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι πολλές εισαγωγές της ανήλικης στην ιστοσελίδα γνωριμιών γίνονταν από το wifi του σπιτιού της.

Τον γνωρίζω χρόνια

«Τον κ. Μίχο τον γνωρίζω πολλά χρόνια πριν, έχει μαγαζί με χαρτικά δίπλα στο σπίτι μου και ψώνιζα τακτικά από εκεί. Ο ίδιος μου είχε προτείνει να πηγαίνω να του καθαρίζω το μαγαζί δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επειδή ήξερε ότι είμαστε πολύτεκνη οικογένεια και έχουμε οικονομικά προβλήματα. Αυτό έγινε πριν το Πάσχα του 2012. Μετά μου βρήκε δουλειά σε ένα μανάβικο για να μπορώ να κολλάω ένσημα… Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου όταν τη φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί. Κάποιες φορές που την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, έβγαινα στην πλατεία και την έψαχνα και πάντα μου έλεγε πού ήταν, ότι πήγε στο κολυμβητήριο και θα γύρναγε» επεσήμανε, λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο 53χρονος κατηγορούμενος βίαζε το παιδί της. «…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μαγαζί του είναι σε κεντρικό σημείο, το ξέρει όλη η γειτονιά. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της Εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του».

Βιαστής

Απολογούμενη η κατηγορουμένη αρνήθηκε ότι η 12χρονη έλειπε ώρες από το σπίτι. Στη συνέχεια θέλησε να υπερτονίσει την αγάπη που νιώθει για τα οκτώ παιδιά της. «…Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε, δεν φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε και αυτά. Μία φορά ένας γύφτος πείραξε την κόρη μου και εγώ βγήκα με την ξύλινη ρακέτα και τον έδιωξα. Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Η κυρία … μου είχε πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στη λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω ότι είναι βιαστής… Η κόρη μου τα μόνα χρήματα που έφερνε στο σπίτι ήταν τα δέκα ευρώ που της έδινε ο Μίχος, γιατί εάν μου έφερνε άλλα χρήματα στο σπίτι θα τη ρωτούσα πού τα βρήκε». Προσπαθώντας να αιτιολογήσει τα χρηματικά ποσά τα οποία βρέθηκαν στον λογαριασμό της, τα έριξε στη 12χρονη! Επεσήμανε ότι το ανήλικο θύμα ήξερε το πιν της κάρτας και πήγαινε με την κάρτα στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει. «…Από το Πάσχα και μετά την είχα σε ένα νεσεσέρ και δεν την ξαναχρησιμοποίησα γιατί δεν έμπαινε πλέον το επίδομα παιδιού εκεί και δεν είχε χρήματα» ανέφερε.

Χρήματα

Σε ό,τι αφορά την… ανάγκη της να επικοινωνήσει αλλά και να πάρει χρήματα από τη σύζυγο του Μίχου, αλλά και το γιατί τηλεφώνησε στον ίδιο τον κατηγορούμενο ζητώντας χρήματα, ανέφερε ότι τα χρειαζόταν για τα παιδιά! «…Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε στην οδό Αγίου Μελετίου και αυτή τότε έβγαλε μόνη της εκατό ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα εκατό ευρώ γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά, αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο, και εάν θέλω να της ζητήσω άλλα χρήματα για να με βοηθήσει να μη διστάσω. Μου είπε να πάμε σε έναν δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί ότι δεν θα το καταγγείλω και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας. Όταν ζήτησα από τον Μίχο εκατό ευρώ επειδή δεν έβρισκα τη γυναίκα του και ήξερα ότι ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους γιατί μου είχε πει ότι έχω πάρει ήδη διακόσια ευρώ από την Έλλη, δεν πήγα από το μαγαζί του, του είπα να μου τα αφήσει στον φούρνο. Τα χρήματα αυτά τα ζήτησα από τον Μίχο γιατί δεν έβρισκα τη γυναίκα του και γιατί η ίδια μου είχε πει ό,τι βοήθεια ήθελα να τη ζητήσω από εκείνη. Ενώ μου είπε να πάω από το μαγαζί του εγώ δεν πλησίασα και πήγα στον φούρνο και τα πήρα». Τέλος αναφερόμενη στη συμπεριφορά της κόρης της επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό είχε απομακρυνθεί και ότι τσακώνονταν λίγο. «…Πάντα ήταν ένα παιδί που δεν έδειχνε τα συναισθήματά της. Ήταν πάντα χαρούμενη και πολύ καλή μαθήτρια. Της έκανα παρατήρηση όταν έκανε επικίνδυνα πράγματα με το ποδήλατο, τα παιδιά πήγαιναν στο κατηχητικό και πάντα τα συμβουλεύαμε… Θέλω τα παιδιά μου. Αγαπάω πολύ τα παιδιά μου, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά. Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι. Πρέπει να κάνω μετάγγιση αίματος, αλλά δεν πάω για να μην αφήσω μόνα τους τα παιδιά μου και στεναχωριούνται. Τα παιδιά μου συνεχώς ζητάνε να γυρίσουν στην οικογένεια. Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου, όποιος και εάν τα πείραζε. Όποιος πείραζε τα παιδιά μου στην πλατεία, πήγαινα εγώ να τα υπερασπιστώ».


Ηλίας Μίχος: «Η μάνα της μου ζητούσε χρήματα για να μη με διασύρει»

Άκρως προκλητική ήταν η απολογία του κατηγορούμενου για βιασμούς και μαστροπεία της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό, Ηλία Μίχου, στις ανακριτικές Αρχές. Ο 53χρονος όχι μόνο χαρακτήρισε «συναινετικούς» τους βιασμούς της 12χρονης, αλλά επεσήμανε ότι το ανήλικο θύμα του είχε πει ότι συνευρισκόταν και με άλλους άντρες έναντι αμοιβής προτού εκείνος απλώσει τα βρώμικα χέρια του επάνω της.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

• Η προκλητική απολογία του παιδεραστή-μαστροπού για τους βιασμούς

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης επεσήμανε ότι ήξερε τα πάντα, καθώς του ζητούσε λεφτά για να μην τον διασύρει στη γειτονιά! «…Με τη μικρή συνευρεθήκαμε 4 με 5 φορές συνολικά από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, στο μαγαζί και μία φορά στο σπίτι μου. Από την αρχή η μικρή μου έστελνε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Η μητέρα της μου είχε πει να σβήσω ό,τι βίντεο και φωτογραφίες έχω, γιατί το έμαθε η θεία της και θα το πει στη γειτονιά. Μάλιστα ζητούσε και από τη σύζυγό μου χρήματα για να μην τα πει όλα στη γειτονιά. Μου ζητούσε 100 ευρώ να τα πηγαίνω σε φάκελο στον φούρνο για να μη με διασύρει, τα οποία και πήγαινα. Έδωσα συνολικά στη μητέρα της 300 ευρώ σε τρεις δόσεις. Η μητέρα της πιστεύω ότι τα ήξερε γιατί όταν ρώτησα την ανήλικη τι λες στη μητέρα σου όταν γυρνάς το βράδυ στο σπίτι και της δίνεις 50 ευρώ, μου έλεγε ότι έλεγε στη μάνα της ότι φροντίζει μια γιαγιά».

Κινητό

Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι ο Μίχος δεν δίστασε να αναφέρει ότι το ανήλικο κορίτσι του έπαιρνε το κινητό από το χέρι! «…Κάποια στιγμή λέω τι συμβαίνει, έβαλα κωδικό στο κινητό, αλλά το είδε και το ξεκλείδωνε και το χρησιμοποιούσε πάλι. Μετά χρησιμοποιούσε και το σταθερό του μαγαζιού. Είχε ταυτόχρονα και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούσε. Από τον Αύγουστο που έβαλα πιο δύσκολο κωδικό δεν το ξαναχρησιμοποίησε. Μία φορά μέσα στον Ιούλιο μου είπε να της δώσω 10 ευρώ να συμπληρώσει 50 ευρώ γιατί είχε τα 40 ευρώ μόνο επάνω της για να τα δώσει στη μαμά της και να κοιμηθεί σε μια φίλη της. Μου είπε γι’ αυτά τα 10 ευρώ να σου κάνω ό,τι θες, αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα, ούτε έγινε κάτι. Άλλη φορά μου είπε να της δώσω 50 ευρώ για να τα δώσει στη μητέρα της και να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Μου έστελνε συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο. Μου έστελνε μηνύματα να πω στη μητέρα της ότι τη θέλω στο μαγαζί για δουλειά για να έρχεται στο μαγαζί, γιατί τσακώνονταν συνεχώς με τη μητέρα της. Κατέστρεψα την οικογένειά μου», κατέληξε.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός – Μητέρα 12χρονης: Θα καταθέσω αίτημα αποφυλάκισης – Δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό στο κινητό της λέει ο Απ. Λύτρας

Λύτρας για 38χρονη στον Π. Κουσουλό: Την κακοποιούσε, δεν ήταν οξύ αλλά καθαριστικό, το είχε σαν σπρέι πιπεριού για άμυνα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας