Ποιοι λήστεψαν τον δικηγόρο του… Μαξίμου;

Ποιοι λήστεψαν τον δικηγόρο του… Μαξίμου;

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019. Στην οδό Φειδιππίδου και Βασιλίσσης Σοφίας στο Κολωνάκι. Στην έδρα της νομικής εταιρείας του έγκριτου δικηγόρου, Νίκου Ανδρικόπουλου. Άγνωστοι δράστες, με άγνωστο κίνητρο, καταφέρουν να εισβάλλουν στο «νεκρό» από υπαλλήλους κτίριο. Στοχεύουν κατευθείαν στο χρηματοκιβώτιο στο οποίο φέρεται να υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Το μεταφέρουν μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας. Το ανοίγουν, αρπάζουν το περιεχόμενό του και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Συνεργάτες του γνωστού δικηγόρου, οι οποίοι σπεύδουν στο χώρο εργασίας, τους διαπιστώνουν τη διάρρηξη. Ειδοποιούν την αστυνομία. Στο σημείο σπεύδει και ο ίδιος ο Ανδρικόπουλος, ο οποίος κατά πληροφορίες αναφέρει ότι το χρηματοκιβώτιο περιείχε αρκετά μεγάλο ποσό. Ξεκινά η έρευνα των Αρχών η οποία έχει ως στόχο να λύσει τον περίεργο γρίφο, έχοντας ως αρωγό το υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και διαχείρισης κυκλοφορίας. Πέραν του γεγονότος αυτού καθ’ αυτού με τη ληστεία στο γραφείο του μεγαλοδικηγόρου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…

Η βίλα του Πετσίτη

Τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι μετοχές του ούτως ή άλλως ικανού δικηγόρου εκτινάχθηκαν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Νίκος Ανδρικόπουλος εμφανίζεται να σχετίζεται με πρόσωπα γύρω από τον στενό πυρήνα της πρώην κυβέρνησης. Το όνομά του εμφανίζεται για τα καλά στη δημοσιότητα όταν αποδεικνύεται ότι ήταν ο άνθρωπος που μίσθωνε τη βίλα του «Μανόλο του Παππά», κατά κόσμον Μανώλη Πετσίτη στην Βαρυπόμπη. Πρόκειται για το ακίνητο των 300 τμ το οποίο φέρεται να αποτελούσε το τελευταίο καταφύγιο του πολυμήχανου Πετσίτη ο οποίος –εδώ και καιρό- διερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές για τη ραγδαία άνοδο που σημείωσε στις οικονομικές και όχι μόνο απολαβές από το 2015 και εντεύθεν. Για άγνωστους λόγους, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο διακεκριμένος νομικός, Νίκος Ανδρικόπουλος, αποφάσισε να πληρώσει ο ίδιος αλλά και να εμφανιστεί ως «μπροστινός» στα συμβόλαια που υπέγραψε με τον ιδιοκτήτη της βίλας Διονύση Ευαγγελάτο.

 

Ο Κιτσάκος και ο Λαυρεντιάδης

Το όνομα του Νίκου Ανδρικόπουλου κουμπώνει ως συνδετικός κρίκος σε ένα «τρίγωνο» το οποίο πολλάκις έχει απασχολήσει τα Μέσα και εσχάτως τις Αρχές. Εκείνο του Μανώλη Πετσίτη, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική εταιρεία Ανδρικόπουλου εργάζεται ο γιος του Κιτσάκου ο οποίος με τη σειρά του ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την εκτόξευση των χρεών της ELFE (του Λ. Λαυρεντιάδη) προς τη ΔΕΠΑ. Γι αυτή την υπόθεση πάντως ο Κιτσάκος αρνείται να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» καθώς έχει κατονομάσει έξι στελέχη της πρώην κυβέρνησης ως γνώστες της κατάστασης.

 

Ο Ορέστης Τσακαλώτος και η MIG

Το γραφείο Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία συμμετέχει και στην κοινοπραξία FinacityCorporation των IBM Hellas, Deutsche Bank, EstiaBusiness, Deloitte, KPMG, Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου και ΚΑΠΑ Research. Η κοινοπραξία με επικεφαλής την QUALCO έχει αναλάβει από τις αρχές του 2018 τη διαχείριση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ. Στις αρχές του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ υπολογίζονταν στα 3,5 δισ. ευρώ. Εκτός όμως από τις κινήσεις της ίδιας της ΔΕΗ, που αφορούν στην αποστολή ειδοποιητηρίων με την υπογραφή δικηγόρου, στο κυνήγι έχει βγει και η Qualco η οποία κάνει επαφές μέσω τηλεφωνικού κέντρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρεία που έχει αναλάβει την υπόθεση της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέθεσε υπεργολαβικά σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία την ειδοποίηση πελατών. Υπενθυμίζεται ότι η Qualco είχε δεσμευτεί έναντι της ΔΕΗ την είσπραξη 450 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την Qualco η δικηγορική εταιρεία του Ανδρικόπουλου φαίνεται ότι έκανε δουλειές και με τηMIGστη μετά-Βγενόπουλο εποχή. Στην αγορά είναι γνωστές οι πολύ καλές σχέσεις του Ανδρικόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MIG Θανάση Παπανικολάου ο οποίος –λέγεται- ότι στέφθηκε επικεφαλής του επιχειρηματικού ομίλου κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κοσμικούς κύκλους αλλά και ρεπορτάζ εφημερίδων Παπανικολάου και Ανδρικόπουλος διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και με τον Λάκη Λαζόπουλο. Αλλά πριν πάμε εκεί ας μείνουμε στην ιστορία πώλησης του Hygeia Hospital Tirana (HHT), μια υπόθεση που φέρεται να πήρε προσωπικά επάνω του ο Παπανικολάου. Αγοραστής του HTT ήταν η American Hospital SH.A., μια αλβανική εταιρεία η οποία διευθύνεται από τον ΚlodianAllajbeu και πίσω της βρίσκεται το Southeast Europe Equity Fund II. Όπως γράφτηκε λίγο πριν την ανακοίνωση του deal ο ίδιος ο Παπανικολάου ενημέρωσε πως η SpitaliAmerikan, αυτή είναι η επωνυμία στα αλβανικά, χρησιμοποιούσε ως δικηγόρο για τη συγκεκριμένη συναλλαγή τον Νίκο Ανδρικόπουλο. Ο Ανδρικόπουλος, λοιπόν, φαίνεται ότι ενήργησε για λογαριασμό των Αλβανών και πληρώθηκε από αυτούς δικηγορική αμοιβή ύψους 1,2 εκατ. και κατά άλλες πηγές ύψους 2 εκατ. ευρώ. Λίγο καιρό αργότερα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρονται να ταξίδεψαν στο Παρίσι ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Θανάσης Παπανικολάου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος και κάποια πρόσωπα από την πλευρά των Αλβανών αγοραστών. Ο σκοπός του ταξιδιού φέρεται και πάλι να ήταν μια συνάντηση που είχε οργανώσει ο χρηματοοικονομικός οίκος Rothschild, που ενεργεί ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση του ομίλου της MIG.

Την ίδια περίοδο ο Νίκος Ανδρικόπουλος εκπροσωπούσε και άλλους επιχειρηματίες όπως τον Iβαν Σαββίδη όταν εξαγόρασε το «Έθνος» από την οικογένεια Μπόμπολα, ενώ υπήρξε και βασικός συντελεστής της αγοράς του Epsilon από το Φίλιππο Βρυώνη. Μάλιστα το δικηγορικό γραφείο Ανδρικόπουλου είχε επιλεγεί για να κατευθύνει νομικά τον επιχειρηματία στην διαμάχη που είχε ξεσπάσει και με το Μένιο Φουρθιώτη.

 

Σχόλια