10:35 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ποιούς υπουργούς βγάζει στη…σέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ποιούς υπουργούς βγάζει στη…σέντρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

«ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες» έβγαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως σε όλη την πολιτική πιάτσα έγινε χαμός. Άλλοι είδαν εκλογές το συντομότερο δυνατό. Άλλοι είδαν ότι έρχεται ανασχηματισμός.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Γιατί ο Κυριάκος έγινε έξω φρενών και ποιοί πουλάνε «παρολί» για την Κυβέρνηση…


Άλλοι μιλούσαν για συγκεκριμένους υπουργούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του πρωθυπουργού. Γενικώς το «παρολί» (σ.σ. στοιχηματικός όρος για συνδυαστικά στοιχήματα που στην αργκό έχει το νόημα του «παραμυθιού») πήγε και ήρθε. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» βάζει τα πράγματα κάτω και εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πρώτον: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνουν οι εκλογές του χρόνου. Σκοπός του είναι να γίνουν οι εκλογές τον Ιούνιο 2023, και όσοι προέβλεπαν εδώ και δύο χρόνια ότι θα γίνουν εκλογές να πουν τότε «αναγκάστηκε να πάει μέχρι τέλους» για να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο την αποτυχία της πρόβλεψής τους.

Δεύτερον: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι κάποιοι υπουργοί του δεν «τρέχουν» όσο γρήγορα θέλει κάποια ζητήματα. Γιατί; Διότι και αυτοί έχουν παρασυρθεί από τη σεναριολογία περί εκλογών και μπορεί να λένε «πού να τρέχουμε τώρα, ας τρέξουμε για ψήφους καλύτερα».

Τρίτον: Υπάρχουν πρόσωπα από τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παράπονα. Ναι, ένας είναι ο Στέλιος Πέτσας. Για ποιον λόγο; Διότι έχει υποσχεθεί στους δήμους και τους δημάρχους περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορεί να κάνουν η κυβέρνηση και το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί ο πρωθυπουργός, και αυτό θα είναι άσχημο, αφού οι εκλογές μπορεί να μην γίνουν τώρα, αλλά σίγουρα θα γίνουν σε έναν χρόνο και είναι κοντά η ημερομηνία. Επίσης υπάρχει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον οποίο λέγεται ότι θα ήθελε να γίνουν εκλογές. Συνεπώς η επιθυμία του, αν ισχύει και δεν την τοποθετούν στο στόμα του, δεν πρέπει να ακούγεται.

Τέταρτον: Ποιο είναι το «παρολί»; Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχει με τον Νίκο Δένδια γιατί, όπως λέει το σενάριο, κάνει προσωπική πολιτική. Βεβαίως οι ίδιοι που τα λένε αυτά, από την άλλη, λένε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ακολουθεί πιστά, χωρίς βούληση, ό,τι του λέει το Μαξίμου. Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται για να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, έχει δώσει το έναυσμα για αλλαγές στο κόμμα εν όψει των εκλογών. Μάλιστα, σηματοδότησε τη βαρύτητα των κινήσεών του τοποθετώντας υπεύθυνο προγράμματος νυν βουλευτή και πρώην υπουργό, τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πετυχημένο, νέο και ταλαντούχο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που μετακινείται σε συντονιστικό, επιτελικό ρόλο.

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ως επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, με αρμοδιότητα την οργανωτική και λειτουργική ανάπτυξη, κατεύθυνση και συντονισμό των τομέων δράσης τους, οι κάτωθι:

– Γραμματεία Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης
– Διευθυντής Επιστημονικού Συμβουλίου Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής: Πάνος Σταθόπουλος
– Γραμματεία Αγροτικών Φορέων: Ανδρέας Καρασαρίνης
– Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία: Κώστας Λολίτσας
– Γραμματεία Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων: Διονύσης Χατζηδάκης
– Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων: Μένιος Κορομηλάς
– Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τάσος Χατζηβασιλείου
– Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ): Νίκος Παγώνης
– Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς: Νίκος Θεοδωρόπουλος
– Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων: Σίμος Ψωμιάδης
– Γραμματεία Εργαζόμενων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας
– Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Μαρία Νάτσιου
– Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων: Χρυσαυγή Ατσιδάκου (πολύ γνωστή από τον γάμο της με τον παλαίμαχο διεθνή γκολκίπερ Αλέξανδρο Τζόρβα)
– Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων: Άκης Μπάφας
– Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού: Πίστη Κρυσταλλίδου
– Γραμματεία Προγράμματος: Χάρης Θεοχάρης
– Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Βασίλης Φεύγας
– Γραμματεία Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Κώστας Μαμουλής
– Γραμματεία τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών – Πολιτευτών: Θεόδωρος Σκρέκας
Ως υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ορίζεται ο Νίκος Λυσιγάκης.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 §1.2 του Καταστατικού, των Γραμματειών του Κόμματος προΐσταται και συντονίζει το έργο των επικεφαλής τους ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης.

Επιπλέον, ως συντονιστής του Διαγραμματειακού οργάνου ορίζεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τέλος, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή ο κλιματικός Νόμος. Όλες οι αλλαγές

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Προστασία του Καταναλωτή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας