4:57 Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πολιτικά…μελτέμια από τις παραιτήσεις!

Πολιτικά…μελτέμια από τις παραιτήσεις!

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση μετά τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων. Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή το πρωί και αυτή έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Στα…σχοινιά η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με την αντιπολίτευση να βάλλει ομαδόν εναντίον της!


Μπορεί οι κυβερνητικές πηγές να ανέφεραν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη, όμως η αντιπολίτευση τα θεώρησε όλα αυτά υπεκφυγές.

Πάντως, ο κ. Δημητριάδης, όπως με πληροφορούν αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αυτήν την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Τονίζουν, μάλιστα, ότι «είναι γνωστό πως αυτές οι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1 με 1,5 χρόνο».

Τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος για να αναλάβει γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού παραιτήθηκε από τη θέση του. Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή και Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics and Political Science. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Πληροφορικής DD Synergy από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.
Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Γρηγόρης Μικρογεύματα» και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρείας Cape Consulting.

Εκλέγεται στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Τέλος ο Κοντολέων

Μετά την παραίτηση Δημητριάδη ακολούθησε σχεδόν αμέσως η παραίτηση Κοντολέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κοντολέων παραιτήθηκε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Πρώτος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε: «Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει. Κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις ημέρες με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο, να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως. Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του Γουότεργκεϊτ. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Επίθεση

Σφοδρή επίθεση έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε: «Πριν από δέκα ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου, σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλες αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά, παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ. Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει. Είναι απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθησή μου κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά, κύριε Μητσοτάκη;

Οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.
Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας τούς κάνει ικανούς για όλα».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές. Άμεση και πλήρη διαλεύκανση

«Πρόταση» Οικονόμου σε Ακάρ για αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή και Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας