22:18 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ποντίκι κλώνο από μια σταγόνα αίμα δημιούργησαν ιάπωνες επιστήμονες

Ποντίκι κλώνο από μια σταγόνα αίμα δημιούργησαν ιάπωνες επιστήμονες

Την δημιουργία ενός ποντικιού-κλώνου από μια σταγόνα αίματος που συνέλεξαν από την ουρά ενός άλλου τρωκτικού, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν ιάπωνες επιστήμονες. Μάλιστα το θηλυκό ποντίκι-κλώνος κατάφερε να αποκτήσει και υγιείς απογόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Biology of Reproduction, οι ερευνητές του Κέντρου Βιολογίας Ρίκεν, με επικεφαλής τον Δρ Ατσούο Ογκούρα, ήθελαν να επιβεβαιώσουν ότι τα κύτταρα του αίματος μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κλωνοποίηση. Έως τώρα έχουν κλωνοποιηθεί πειραματόζωα με κύτταρα από διάφορες άλλες πηγές, όπως λεμφοκύτταρα, κύτταρα του μυελού των οστών και του ήπατος.

Η νέα έρευνα -που βασίστηκε στη δοκιμασμένη τεχνική με την οποία είχε κλωνοποιηθεί το πρόβατο «Ντόλι» το 1996- απέδειξε ότι και τα λευκά αιμοσφαίρια είναι κατάλληλα για κλωνοποίηση, δηλαδή για τη δημιουργία γενετικών αντιγράφων του δωρητή.

Τέτοιες έρευνες, μεταξύ άλλων, αποσκοπούν στη μαζικής κλίμακας δημιουργία υψηλής παραγωγικότητας και ανθεκτικότητας ζώων κτηνοτροφίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας