16:11 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Πότε έρχεται το νέο ΕΣΠΑ;

Πότε έρχεται το νέο ΕΣΠΑ;

Στο νέο Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Τσακίρης έκανε γνωστό ότι το νέο ΕΣΠΑ θα εγκριθεί μέσα στον Ιούνιο, εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι στις αρχές του Ιουλίου θα έχουν υπογραφεί για να ξεκινήσουν, ακολούθως, το ερχόμενο φθινόπωρο, οι σχετικές προσκλήσεις και χρηματοδοτήσεις.

“Θέλουμε να είναι πιο απλουστευμένο”, σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας: “Σκεφτόμαστε μεγάλες, εμβληματικές προσκλήσεις. Ό,τι είναι πιο ώριμο θα χρηματοδοτείται, δεν θα περιμένουμε όταν ωριμάσει κάτι”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται μια “γέφυρα” μεταξύ παλαιού και νέου ΕΣΠΑ τους επόμενους μήνες.

Αναφορικά με τη συνδυαστική χρηματοδότηση, ανέφερε: “Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εμπροσθοβαρές και το ΕΣΠΑ έχει μεγαλύτερο περιθώριο. Οπότε, όλα τα έργα μπορούν συνδυαστικά να χρηματοδοτηθούν όπως πρέπει”.

“Πλέον βρισκόμαστε στην μετά – covid εποχή και κοιτάμε την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Το πρόγραμμα για την Εστίαση αφορά την επανεκκίνηση του κλάδου. Το ίδιο ισχύει και για τον ξενοδοχειακό κλάδο”, σημείωσε ο υφυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας