8:17 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του Boeing που είχε αγοράσει ο Ωνάσης που μεταφέρθηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό

Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του Boeing που είχε αγοράσει ο Ωνάσης που μεταφέρθηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό

Την Τετάρτη, 22 Μαϊου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα εγκαίνια του Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS Σύμφωνα με το alimosonline.gr,.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταφέρθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τοποθετήθηκε στον παράδρομο της Λεωφ. Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού (μπροστά από το γήπεδο των Σουρμένων), ώστε να αποτελέσει τουριστικό αξιοθέατο.

Στο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες εργασίες συναρμολόγησης και εν όψει των εγκαινίων που θα γίνουν στις 22 Μαϊου 2024 , έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το Β727/284 MOUNT OLYMPUS με αναγνωριστικό SX-CBA και παραδόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία στις 19/12/1968. Προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό το 1969, προερχόμενο από το Seattle. Είναι ένα από τα έξι Β727/284 που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, από τα πιο όμορφα αεροσκάφη της Boeing, το οποίο έκανε άνετα ταξίδια στο εσωτερικό δίκτυο, αλλά και σε Ευρωπαϊκές πόλεις. Είχε την δυνατότητα να μεταφέρει 150 επιβάτες, εκ των οποίων οι 16 στην Business.

Τα Boeing 727 ήταν τρικινητήρια (ο μόνος τύπος τρικινητήριων που κατασκευάστηκε από την Boeing), με τους δύο κινητήρες να βρίσκονται κάτω από τα φτερά και έναν κάτω από του ουραίο πτερύγιο. Τα αεροσκάφη ήταν ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν μικρούς και μεσαίους αεροδιαδρόμους.

Όλα τα έξοδα για την μεταφορά, τοποθέτηση και συντήρηση του αεροσκάφους τα έχει αναλάβει η εταιρία ZELA AVIATION. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποδέχθηκε τη δωρεά και την τοποθέτηση του αεροπλάνου Boeing 727 στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να αποτελέσει μαγνήτη για τους επισκέπτες, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και διεθνή αναγνώριση.

Στο πλαίσιο της απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και να διατηρείται συνεχής επιτήρηση για την προστασία του κοινού. Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλιστεί η συνεχής συντήρηση του αεροσκάφους (ως έκθεμα) με έμφαση στην ασφάλεια και την ακεραιότητά του.

Πηγή: alimosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωνάσης: Ήξερε ποιοι δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο! Αποκαλύψεις «φωτιά»!

Η θαλαμηγός «Christina O» του Αριστοτέλη Ωνάση πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας