5:53 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Προανακριτική: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Δ. Παπαγγελόπουλο μετά την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου

Προανακριτική: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Δ. Παπαγγελόπουλο μετά την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου

Τις διαδικασίες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δρομολογεί η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής.  Την “έγκριση” του έδωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής εξηγώντας την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και να εγκριθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστημονική επιτροπή του Κοινοβουλίου επισημαίνει προς το προεδρείο της Προανακριτικής πως μπορεί να ενισχύσει το κατηγορητήριο για τον ελεγχόμενο τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με νέα ποινικά αδικήματα, αρκεί πρώτα να έχει λάβει νέα συμπληρωματική έγκριση από την Ολομέλεια.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία συγκεκριμένη πρόταση, που θα υπογράφεται από 30 βουλευτές. Εάν η πρόταση εγκριθεί, τότε η Προανακριτική θα έχει αρμοδιότητα να ελέγξει και να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο, όχι μόνο για τα τέσσερα αρχικά αδικήματα (ηθική αυτουργία, παράβαση καθήκοντος κλπ), αλλά και για νέα που έχουν προκύψει από τις έρευνες.

Επίσης, η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει προς την Προανακριτική πως έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο και πιθανά μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής-συνέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση θα στηριχθεί κυρίως στις καταθέσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών, που μίλησαν για κυνικές παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις (Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου για υποθέσεις Ανδρέα Βγενόπουλου, κατασκευής διώξεων σε δημοσιογράφους, αρχειοθέτησης παράτυπων δανείων Τράπεζας Αττικής κ.ά.), αλλά και στις αποκαλύψεις Μιωνή, που δημιουργούν ενδείξεις τέλεσης βαρύτατων κακουργημάτων, όπως της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου.

Πλέον, τα νέα δεδομένα θα προκαλέσουν πιθανότατα και νέα παράταση των εργασιών της επιτροπής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας