23:46 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Προκλητική ανακοίνωση των Τούρκων: Απαντήσαμε στις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας

Προκλητική ανακοίνωση των Τούρκων: Απαντήσαμε στις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας

Με μια προκλητική ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του εναέριου χώρου, απάντησε η Τουρκία στο εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας.

Νωρίτερα σήμερα η είσοδος δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο, τα οποία προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Η Άγκυρα απάντησε κάνοντας λόγο για «απάντηση» σε «παραβιάσεις» του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Αεροσκάφη F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Ίμβρου στις 16 Μαΐου και στα δυτικά της Ενέζ στις 17 Μαΐου. Η πολεμική αεροπορία μας έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τους κανόνες αμοιβαιότητας και εμπλοκής», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κατηγόρησε την Αθήνα ότι προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με «δικές της προκλητικές ενέργειες».

«Η Ελλάδα για μία ακόμη φορά προσπαθεί να διαμορφώσει την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης εναντίον της χώρας μας, χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με τις δικές της προκλητικές ενέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο απορρίπτουμε απολύτως τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες που έγιναν σε βάρος της χώρας μας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και καταδικάζουμε ισχυρά τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας», ανέφερε σχετικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Προκειμένου να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα, η Ελλάδα πρέπει να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και να προσεγγίσει με σοβαρότητα τη διαδικασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, στις συναντήσεις των οποίων αποφεύγει να παραστεί εδώ και έναν χρόνο», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΕΞ: Εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης»

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου με επικεφαλής με επικεφαλής τον Μενέντεζ στην έδρα του NATO

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας