11:25 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πρόταση προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ

Πρόταση προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ

Δική της πρόταση συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και της νυν πολιτικής ηγεσίας Ανδρέα Ξάνθου και Παύλου Πολάκη, κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή.

Για τον κ. Κουρουμπλή η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνηθεί η μη τιμολόγηση φαρμάκων εκ μέρους του το 2015, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν, να αυξηθεί η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του έτους.

Πρόκειται για ζήτημα που αναφέρεται στη δικογραφία της Novartis, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου, με τη ΝΔ να επισημαίνει δηκτικά ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν κατονομαζόταν αλλά απλώς φωτογραφιζόταν από την αρμόδια εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Ως προς τον νυν υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, η ΝΔ ζητά να διερευνηθεί η έγγραφη καταγγελία που συσχετίστηκε με τη διερευνώμενη δικογραφία όπου υποστηρίζεται ότι με την τιμολόγηση φαρμάκων που έγινε το Δεκέμβριο του 2016 προκλήθηκε ζημία 40 εκ. ευρώ για το Δημόσιο και επιβάρυνση των ασφαλισμένων κατά 100 εκ. ευρώ.

Περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που «καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων».

«Η Νέα Δημοκρατία είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης ‘όλα στο φως’ και καλεί την Κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των Υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι ανωτέρω περιγραφόμενες συμπεριφορές των διατελέσαντων Υπουργών Υγείας κκ. Κουρουμπλή και Ξάνθου και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη σχετικά με την πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία, πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 256 περ. γ΄ εδ. ββ΄ του Ποινικού Κώδικα, σε συνδυασμό και με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1608/50 “Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου” (ΦΕΚ Α’ 301), όπως τροποποιημένο ισχύει», καταλήγει η πρόταση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας