16:44 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πυρά Αγγελή κατά Δημητρίου: Καλέστε με απέναντί της

Πυρά Αγγελή κατά Δημητρίου: Καλέστε με απέναντί της

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής Ιωάννη Μπούγα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελής ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.  Μάλιστα κάνει λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια της να αποδομήσει την προσωπικότητα του ως ατόμου και ως ανώτατου εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού με άριστο υπηρεσιακό φάκελο, «για να αποφύγει τις σαφέστατες ποινικές της ευθύνες».

Όπως αναφέρει στο αίτημα του ο κ. Αγγελής, «ενδεικτικό των ανακριβειών (λίαν επιεικής έκφρασης) που κατέθεσε ενώπιον σας αποτελεί το γεγονός ότι: υπό την ιδιότητα της ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει, μετά τη δημοσίευση της εν μέρει διαρροής των αναφορών μου (την 2/6/2019), από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για “υπέρβαση των ορίων της εποπτικής μου αρμοδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης εκ μέρους μου”.

Σχετικά άρθρα: Προανακριτική: Τα άσφαιρα πυρά της Ξ. Δημητρίου και το σκάνδαλο Καρούζου

«Βόμβες» για την ομάδα Παπαγγελόπουλου

Μεταξύ δε, των υποθέσεων για τις οποίες ελέγχομαι (και έχω κληθεί προς παροχή πειθαρχικών εξηγήσεων από το Συμβούλιο Επικρατείας) ότι, υπερέβην “την εποπτική μου αρμοδιότητα” περιλαμβάνεται και “η υπόθεση Φλώρου” (αυτή για την οποία κατέθεσε ενώπιον Σας ότι, “δεν ενδιαφέρθηκα”), η ανάκληση των μηνύσεων των κ.κ. Σαμαρά κλπ.», αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής.

Η αίτηση του Ι. Αγγελή προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής

Αγγελής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας