12:39 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Qatargate: Σήμερα η νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι - Ο ρόλος του στο σκάνδαλο

Qatargate: Σήμερα η νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι - Ο ρόλος του στο σκάνδαλο

Νέα κατάθεση από τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι που φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar gate.

σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στις φυλακές του Σεν Ζιλ αναμένεται να βρεθεί σήμερα (23/2) ενώπιον των δικαστικών αρχών στις Βρυξέλλες για να δώσει νέα κατάθεση. Συμφωνα με πληροφορίες της EΡΤ, ο ρόλος που είχε ο Tζόρτζι στο Qatargate ήταν ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, γι’αυτό και αναμένεται να παραταθεί η κράτησή του.

Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, ο Τζόρτζι ήταν ο «ενδιάμεσος» που συνέδεε τον Παντσέρι με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή. «Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης», αναφέρεται στον ένταλμα, σύμφωνα με το οποίο, ο Παντσερι απευθύνθηκε στον Τζιόρτζι όταν θέλησε να ελέγξει τη συμπεριφορά της Καϊλή.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «κορυφή του παγόβουνου», το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ανακάλυψε η βελγική αστυνομία, κατά την επιχείρηση που αποκάλυψε το φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα «σημαντικά χρηματικά ποσά», προσθέτει το ένταλμα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ»

Αίτηση εξαίρεσης του δικαστή

Την ίδια ώρα εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να απομακρυνθεί από την υπόθεση και η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει τελικά πώς θα το χειριστεί, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της επιτροπής θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να εξαιρεθεί ο συνάδελφός τους ή εάν θα παραμείνει στη θέση του.

Την περασμένη εβδομάδα δεν είχε συμμετάσχει γιατί ήταν η ημέρα που ζητήθηκε η εξαίρεση. Υπήρχε ένα περιθώριο έτσι ώστε να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να εξαιρεθεί και να απομακρυνθεί από τη διαδικασία, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει. Άρα τώρα εναπόκειται στους συναδέλφους του να δώσουν μια οριστική απάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας