8:33 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τι συμφώνησαν από κοινού Καμμένος- Μητσοτάκης στο υπουργείο Άμυνας;

Τι συμφώνησαν από κοινού Καμμένος- Μητσοτάκης στο υπουργείο Άμυνας;

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της στρατιωτικής θητείας αλλά και του ηλικιακού ορίου που θα επιβάλλεται για τη στράτευση.

Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων συμφώνησαν πως η θητεία θα πρέπει να ξεκινά υποχρεωτικά αλλά υπό προϋποθέσεις στα 18 έτη. Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα,  ήταν πολύ θετικός στη συζήτηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα με γενικότερη συναίνεση να επικρατεί μεταξύ των δύο πολιτικών προσώπων.

Από την πλευρά του υπουργείο Εθνικής άμυνας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τέθηκε θέμα στράτευσης των νέων στα 18, ειδικά για να ενισχυθούν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο και για αξιοποίηση του χρόνου της θητείας ώστε να μπορέσουν οι στρατιώτες να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις όπως για παράδειγμα το πρώτο πτυχίων γνώσεων της Microsoft, κάτι που ήδη προχωράει.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε αναφερθεί στο εν λόγω ζήτημα. Τη θέση αυτή για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια, ενστερνίζεται και η ΟΝΝΕΔ. Όπως φαίνεται λοιπόν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται “να τα βρίσκουν” για το συγκεκριμένο θέμα και οι διαδικασίες για τις επικείμενες αλλαγές να προχωρούν σύντομα. Εμπόδιο όμως στα σχέδια τους ίσως προβάλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να αντιδράσει σε μια τέτοια απόφαση.

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καμμένου στο Υπουργείο Άμυνας [ΦΩΤΟ]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας