23:01 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού: Με επίκεντρο τον άνθρωπο - Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού: Με επίκεντρο τον άνθρωπο - Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τον Νίκο Χαρδαλιά

 

 

Η «Μ» συζητά με την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον κεντρικό τομέα με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά», Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Στεργίου

 

Η συζήτηση με τη Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού είναι απόλαυση. Γιατί; Διότι το πάθος της ξεχειλίζει. Πάθος για να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία. Το κάνει χρόνια τώρα, χωρίς να έχει πολιτικά αξιώματα. Τώρα διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής. Γιατί; Για να προσφέρει και θεσμικά. Η Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, «Αττική Μπροστά». Είναι πρόσωπο με βαρύ βιογραφικό. Είναι η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία. Είναι τραπεζικό στέλεχος, πιστοποιημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είναι εκλεγμένο μέλος στη συμβουλευτική επιτροπή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Και είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Μωραϊτάκη.

 

– Κυρία Μωραϊτάκη-Πικρού, τι είναι αυτό που σας κινητοποίησε για να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αττικής με το ψηφοδέλτιο του κ. Χαρδαλιά;

 

Το 2006 με είχαν τιμήσει οι πολίτες όταν εκλέχτηκα με το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων. Ήμουν τότε πρόεδρος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής στα σχολεία. Το 2010 ήμουν και πάλι υποψήφια. Όμως έπειτα, επειδή ο σύζυγός μου, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ήταν υποψήφιος και εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2014, δεν ήθελα να υπάρχουν δύο μέλη της οικογένειάς μας στην πολιτική σκηνή. Και ο Αλέξανδρος με τις τεράστιες γνώσεις του στα οικονομικά, σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, έπρεπε να είναι μπροστά για να προσφέρει. Δεν με είχε ενοχλήσει καθόλου που τότε έκανα πίσω για να προσφέρει ο σύζυγός μου στο κοινό καλό. Όμως εγώ δεν έκανα ποτέ πίσω για τον άνθρωπο. Και εκτός πολιτικής έκανα ό,τι μπορούσα για να προσφέρω στους συνανθρώπους, στους συμπολίτες, μέσα από τη δράση μου στους φιλανθρωπικούς συλλόγους και στις εθελοντικές ομάδες. Γι’ αυτό αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μας για να μπορέσω να προσφέρω θεσμικά, μέσα από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει πολλές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και επιτρέψτε μου εδώ να πω ότι η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει αποτελούν την εγγύηση ότι θα πετύχουμε.

 

– Αν σας ζητούσα, πέρα από την πολιτική, να μου πείτε αυτό που θεωρείτε, πώς να το πω, το πολυτιμότερο στη ζωή, ποια είναι η απάντησή σας;

 

Η οικογένεια. Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Δείτε το ιστορικά. Δείτε τι σημαίνει για την Ελλάδα η οικογένεια. Και επιπροσθέτως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αρχές και τις αξίες μας.

 

– Θα ήθελα επίσης να μου μιλήστε για τις φιλανθρωπικές δράσεις σας.

 

Μέσα από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», και εδώ θέλω να πω ότι με τίμησε η αείμνηστη πρόεδρός μας Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ήμουν κοντά της, προσέφερα σε αυτό το τιτάνιο έργο για τα παιδιά, με την Αγγέλα Φρατζεσκάκη-Νταϊφά, την ιδρύτρια και πρόεδρο της «Παναθηναϊκής», της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης στη χώρα, και εδώ να πω ότι αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τη γυναικεία ολοκλήρωση αλλά και την καθαρότητα του δημόσιου βίου. Όπου το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, εγώ ήμουν και θα είμαι παρούσα. Γιατί δεν είναι το ζητούμενο να είσαι εκλεγμένος για να προσφέρεις. Εγώ θέλω να είμαι η Ρίτα, που όταν ακούσω ένα πρόβλημα θα τρέξω αμέσως για τον συνάνθρωπο.

 

– Ποια είναι τα προβλήματα για τα οποία πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε λύσεις;

 

Πρώτα απ’ όλα η βασική μου αρχή -για οποιονδήποτε εκλεγμένο- είναι πως πρέπει να τιμάμε τη χώρα μας και τους πολίτες που μας επιλέγουν με την ψήφο τους. Συνεπώς καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν άξιους ότι θα λύσουν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Έχω ένα όραμα να καταθέσω. Το όραμα της πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας. Τι εννοώ; Να μην εκλέγονται κάποιοι και αμέσως μετά να ξεχνούν τους πολίτες. Το 2023 ο κόσμος χρειάζεται ξανά να πιστέψει και να εμπιστευθεί αυτούς που είναι άξιοι. Δικαιοσύνη, ακεραιότητα, τιμιότητα είναι έννοιες που πολλοί έχουν ξεχάσει. Για όλα αυτά οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός τον οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε. Σας ομιλώ γενικά. Γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Λύσεις για τα προβλήματα υπάρχουν. Αρκεί να θέλεις να δώσεις λύσεις. Και εγώ θέλω. Γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην κοινωνία για τα παιδιά μας. Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω ένα σωρό προβλήματα, από την ασφάλεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση των σκουπιδιών, την αποχέτευση, την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 

– Στον τομέα της Υγείας;

 

Προφανώς, αφού είμαι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία.

 

– Τι σας έκανε εντύπωση σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα;

 

Θα σας πω το εξής. Επισκέφθηκα όλες τις περιοχές. Συνομίλησα με εκατοντάδες συμπολίτες. Στις λαϊκές αγορές, σε τόπους εργασίας, σε συγκεντρώσεις. Βλέπω πόσο πολύ ο κόσμος θέλει τον Νίκο Χαρδαλιά. Ζητά τις κάρτες μας, τα φυλλάδιά μας, το πρόγραμμά μας. «Αττική Μπροστά», μου λένε. Είναι πολύ ωραίο που βλέπεις την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά, γιατί είναι ο Νίκος, ο άνθρωπος που στις δύσκολες ώρες της πανδημίας ήταν δίπλα σε όλους τους πολίτες.

 

 

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας