5:08 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ρωσικά και κινεζικά βομβαρδιστικά εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Ν. Κορέας

Ρωσικά και κινεζικά βομβαρδιστικά εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Ν. Κορέας

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι σήκωσε μαχητικά όταν δύο κινεζικά και έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στην ζώνη αεράμυνάς της την Τετάρτη.

Τα δύο κινεζικά βομβαρδιστικά H-6 εισήλθαν και εξήλθαν επανειλημμένα από την Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Κορέας (KADIZ) στα ανοικτά των νότιων και βορειοανατολικών ακτών της χώρας, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη Σεούλ.

Επανήλθαν στη Ζώνη ώρες αργότερα μπαίνοντας από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, μαζί με τα ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 και μαχητικά SU-35, και αποχώρησαν μετά από 18 λεπτά.

“Ο στρατός μας απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πριν από την είσοδο των κινεζικών και ρωσικών αεροσκαφών στην KADIZ για την εφαρμογή πάγιων μέτρων”, ανέφερε το ΓΕΣ της Νότιας Κορέας, επισημαίνοντας πως τα αεροσκάφη της Κίνας και της Ρωσίας δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σεούλ.

Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη ζώνη αεράμυνας της Κορέας. Το Πεκίνο δήλωσε ότι η ζώνη δεν είναι εδαφικός εναέριος χώρος και ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων εκεί.

Η Ιαπωνική Δύναμη Αεροπορικής Αυτοάμυνας σήκωσε επίσης μαχητικά αεροσκάφη μετά την πτήση των κινεζικών βομβαρδιστικών από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου ενώθηκαν με δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Τόκιο σε δελτίο Τύπου.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν δηλώσει ότι τα πολεμικά τους αεροσκάφη πραγματοποιούσαν τακτικές κοινές ασκήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόρεια Κορέα: Έριξε πύραυλο κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας

Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας