12:08 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Σ. Καργάκος: ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Σ. Καργάκος: ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο

Ότι ο «ένοικος» του τάφου της Αμφίπολης δεν είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο, εξακολουθεί να υποστηρίζει ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος.

«Επί 20ετίας είχα ένα προαίσθημα ότι τα λείψανα του Αλεξάνδρου πρέπει να είχαν μεταφερθεί στην Μακεδονία. Πιθανώς κατά επιθυμία του ιδίου. Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου αυτός θα είναι στην Μακεδονία και για κάποιους ειδικούς λόγους πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη. Ο πιθανότερος τόπος είναι η Αμφίπολη και το σημείο εκείνο το οποίο θεωρώ ότι είναι πιθανότερο είναι ο Λέων της Αμφιπόλεως. Αυτό με έκανε να γράψω ότι πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην τον έχουμε αντιληφθεί. Διότι ο πέριξ του τάφου χώρος είχε ανασκαφεί στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η ανασκαφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε σε δύο βδομάδες. Ας κάνουμε υπομονή δύο χρόνια κύριε υπουργέ. Ο λόφος αυτός κρύβει πράγματα πολλά. Ενδεχομένως να μην είναι μόνο μία είσοδος, να είναι και άλλοι είσοδοι. Ενδέχεται ακόμη να έχουμε και εκπλήξεις αν ανασκαφεί όλος ο χώρος. Δεν χρειάζονται ειρωνείες και ύβρεις. Αυτή τη στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε την χώρα μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας