16:33 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σε απολογία οι συγγενείς του Λαυρεντιάδη

Σε απολογία οι συγγενείς του Λαυρεντιάδη

Στην ειδική ανακρίτρια απολογούνται αύριο κατηγορούμενοι για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος συγγενείς του υπόδικου τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μετά τις συγκεκριμένες απολογίες, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν, ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να παραπεμφθεί η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Το κατώφλι της κας Ιωάννας Χατζάκη περνούν αύριο οι Κωνσταντίνος Νικολίτσης και Μαρίνα Νικολίτση (πεθεροί του Λαυρεντιάδη) καθώς και ο αδελφός της συζύγου του, Ιωάννης Νικολίτσης.

Άπαντες εμπλέκονται σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς εμφανίζονται να βοήθησαν τον Λαυρεντιάδη να νομιμοποιήσει το παράνομο αποκτηθέν χρήμα της Proton Bank. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank, μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση. Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με τον Ν.108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας