16:31 Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
eReportaz

Live:

Στο σκαμνί ο Στ. Ψυχάρης για το δάνειο από την Alpha Bank. Εισαγγελική έρευνα και για άλλη υπόθεση στελεχών της τράπεζας!

Στο σκαμνί ο Στ. Ψυχάρης για το δάνειο από την Alpha Bank. Εισαγγελική έρευνα και για άλλη υπόθεση στελεχών της τράπεζας!
  • Σε δίκη παραπέμπεται, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης 
  • Αιτία το δάνειο ύψους 44,7 εκατ. ευρώ που του είχε δοθεί από την Alpha Bank για να αγοράσει μετοχές του Οργανισμού
  • Κατηγορούνται, επίσης, δέκα στελέχη της τράπεζας που συμμετείχαν στη διεκπαιρέωση του δανείου
  • Διεξάγεται παράλληλα εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή των πρωτοκλασάτων στελεχών της τράπεζας και σε άλλη υπόθεση!

Σε δίκη παραπέμπεται, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και αιτία είναι το δάνειο ύψους 44,7 εκατ. ευρώ που του είχε δοθεί από την Alpha Bank για να αγοράσει μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κ. Ψυχάρης θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ηθική αυτουργία σε απιστία, αφού η κατηγορία που τον βαραίνει είναι ότι πήρε το δάνειο χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.

Μαζί του θα δικαστούν και  δέκα στελέχη του τραπεζικού οργανισμού που θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία! Πρόκεται για τους κ.κ. Πετράκη, Αρζινό, Γιαννόπουλο, Πιλάβιο, Ανδρονικάκη, Αρώνη, Θεοδωρίδη, Φιλάρετο, Μαντζούνη και Δορκοφίκη.

Σύμφωνα μάλιστα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης φέρεται να μελετάει και δεύτερη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πρωτοκλασάτα στελέχη της τράπεζας για το κακούργημα της απιστίας και της πρόκλησης ζημίας στην περιουσία του πιστωτικού ιδρύματος κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της παροχής ανομοτί καταθέσεων.

Το eReportaz από τον Αύγουστο του 2016 είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα το εισαγγελικό πόρισμα τόσο για τον Σταύρο Ψυχάρη, όσο και για τα στελέχη της τράπεζας:

 

Το εισαγγελικό πόρισμα για τα στελέχη της Alpha Bank και τον Στ. Ψυχάρη (ονόματα-έγγραφα)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας