8:14 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση «Indymedia»

Σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση «Indymedia»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββας Μιχαήλ, στη δίκη που ξεκίνησε χτες στο δικαστήριο της Ευελπίδων.

Οι δυο κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους η «Χρυσή Αυγή» για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, διέγερσης σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ειδικότερα, ο κ. Μουτζούρης κατηγορείται ότι ως πρύτανης του ΕΜΠ «κατά τους μήνες Ιανουάριο και Μάιο του 2009 επέτρεψε την χρήση οπτικών ινών που έχουν παραχωρηθεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε άγνωστους χειριστές της διαδικτυακής διεύθυνσης Athens Indymedia , παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παροχή δωρεάν υπηρεσιών για σκοπούς που δεν είναι εκπαιδευτικοί ή ερευνητικοί.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι άγνωστοι χειριστές «με αναρτήσεις τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο προκάλεσαν και διέγειραν δημόσια τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια».

Πρόκειται για κάλεσμα του Εργατικού Επαναστατικού Κινήματος το Μάιο του 2009 κατά του φασισμού, το οποίο είχε δημοσιευθεί στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης έχει δικαστεί για την ίδια υπόθεση τον Μάιο του 2011 και έχει κηρυχθεί αθώος.

Στο δικαστήριο συνεχίζεται η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης – χθες κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και η επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου – και σήμερα δεν αποκλείεται να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

Από το δικαστήριο χθες απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη.

Στα δικαστήρια βρίσκονται συγκεντρωμένα και σήμερα περίπου 100 άτομα προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δυο κατηγορούμενους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας