10:56 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σοκαριστικές καταγγελίες πρώην εργαζόμενης στο γηροκομείο "Αγία Σκέπη" -"Εικονικές οι εξετάσεις των ηλικιωμένων - Ήξεραν πότε θα γίνουν οι έλεγχοι"(βίντεο)

Σοκαριστικές καταγγελίες πρώην εργαζόμενης στο γηροκομείο "Αγία Σκέπη" -"Εικονικές οι εξετάσεις των ηλικιωμένων - Ήξεραν πότε θα γίνουν οι έλεγχοι"(βίντεο)

Σοκαριστικές καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούσε το γηροκομείο Χανίων “Αγία Σκέπη” έκανε μιλώντας στο ereportaz.gr μία πρώην βοηθός νοσηλεύτρια. Όπως είπε ,οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να συμπληρώνουν τις καρτέλες των ηλικιωμένων τροφίμων με εικονικές ενδείξεις καθώς ,λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπήρχε δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κανονικά τους προβλεπόμενους ελέγχους και τις εξετάσεις υγείας. Αναφερόμενη στους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας είπε ότι τους ήξεραν από νωρίς ,συνήθως από την προηγούμενη μέρα. Μια φορά μόνο πληροφορήθηκαν αυθημερόν για τον επικείμενο έλεγχο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

Η πρώην βοηθός νοσηλεύτρια, μητέρα τριών παιδιών, η οποία υποστήριξε ότι είδε να πεθαίνουν μπροστά της 25-30 ηλικιωμένοι. «Γίνονταν πολλά βίαια πράγματα. Σε δέκα μέρες πέθαναν 14 άτομα. Τους αποκαλούσαν “τα χούφταλα,τα σάψαλα…”

“Πολλοί πάθαιναν ουρολοιμώξεις , μύριζαν σηψαιμία. Μου είχε κάνει εντύπωση που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν όλοι μέρα. Πέντε λεπτά μετά που έπαιρναν τα χάπια έχαναν τις αισθήσεις τους. Με το που πέθαιναν και άδειαζε το κρεβάτι έφερναν άλλους και τους έδιναν τα ίδια φάρμακα που είχαν μείνει από αυτούς που “έφυγαν”.

Όπως μας είπε ο γιατρός ήταν ανύπαρκτος. “Υπέγραφε για όλους ότι πέθαναν από ανακοπή ενώ οι οδηγίες πάντα δίνονταν μέσω τηλεφώνου. Ποτέ δεν
πιστοποιούνταν θάνατοι από κοντά. Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων συνεργαζόταν με συγκεκριμένο γραφείο κηδειών και έλεγαν πολλά ψέματα σε συγγενείς”.

Όπως μας είπε η ίδια λυπόταν πάρα πολύ τους ηλικιωμένους με τους οποίους είχε άριστη σχέση και αισθανόταν πολύ άσχημα για τη μεταχείριση που υφίσταντο: «Τους ταΐζαμε όρθιοι. Μέσα σε μία ώρα έπρεπε να έχουμε ταΐσει 60 άτομα. Μου έλεγαν οι άνθρωποι να καθίσω γιατί ήθελαν χρόνο, κόντευαν να πνιγούν. Η ίδια περιέγραψε πώς έδεναν τους τροφίμους, ακόμα και όσους δεν υπήρχε ανάγκη: «Ούτε ζώο δεν δένεις έτσι. Τους έβαζαν εντομοκτόνα για τις ψείρες. Κοκκίνιζε το κεφάλι τους, καίγονταν οι άνθρωποι”.

“Είχαν απομείνει σκελετοί”

Η πρώην εργαζόμενη μας είπε ότι οι ηλικιωμένοι πεινούσαν καθώς τους έδιναν πολύ μικρές ποσότητες φαγητού και άθλιας ποιότητας. “Ούτε ψωμί δεν είχαν να φάνε οι άνθρωποι. Μία φρυγανιά με τσάι ήταν το πρωινό τους. Κρέας ποτέ. Μόνο κάτι κατεψυγμένα κεφτεδάκια δύο φορές το μήνα. Φρούτο αραιά και που. Μισή μπανάνα , μισό αχλάδι , τρεις ρώγες σταφύλι. Σε όσους είχαν άνοια δεν έδιναν τίποτα.”

Όπως μας είπε ,για ανθρώπους που είχαν απομείνει “σκελετοί” από την πείνα και την κατάθλιψη τους τάιζαν με τη βία ακόμα και ειδικά γιαούρτια των 1000 θερμίδων το καθένα ώστε να μην  τους δουν οι συγγενείς τους σε αυτήν την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωή εν τάφω – Γολγοθάς γερόντων στο κολαστήριο των Χανίων

 

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα μαρτυρία- κόλαφος για τις συνθήκες διαβίωσης στην Αγία Σκέπη

 


Αναφερόμενη στην απόλυσή της από το ίδρυμα, μας είπε ότι η ιδιοκτήτρια πλαστογράφησε την υπογραφή της για να μην της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση. «Πήγαν να με παγιδεύσουν ότι και καλά κακοποίησα ηλικιωμένο και όταν της ζήτησα να ανοίξει τις κάμερες για να το δούμε, δεν το έκανε. Με κάλεσε να πάω στο γηροκομείο ένα βράδυ και μου ζήτησε να υπογράψω παραίτηση. Εγώ της είπα ότι αγαπάω τη δουλειά μου και δεν θα παραιτηθώ. Της ζήτησα τον λόγο. Με πέταξε έξω με τρία παιδιά μόνο και μόνο επειδή μιλούσα και διεκδικούσα αυτά που χρειάζονταν οι ηλικιωμένοι. Στην αρχή μου είπε ότι είμαι ευαίσθητη και δεν κάνω γι’ αυτήν τη δουλειά, μετά μου έλεγε ότι ‘’είμαι γλωσσού’’ και τελικά πλαστογράφησε την υπογραφή μου. Εγώ θα της κάνω αγωγή. Υπήρχε σχέδιο για να με διώξει. Τον τελευταίο μήνα πριν με απολύσουν μου ζήτησαν να υπογράψω δήλωση απορρήτου».

Η ίδια αμέσως μετά την αιφνίδια απόλυση της από το γηροκομείο ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με καταγγελίες σε βάρος της ιδιοκτήτριας. Δείτε το αποκλειστικά στο ereportaz.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας