20:42 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σοκάρουν τα ευρήματα: Βίασαν τη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα πριν τη δολοφονήσουν

Σοκάρουν τα ευρήματα: Βίασαν τη δημοσιογράφο Βικτόρια Μαρίνοβα πριν τη δολοφονήσουν

Νεκρή βρέθηκε η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30χρονη δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου TVN, η οποία φέρεται να βιάστηκε πριν την άγρια δολοφονία της στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.

Η μαχητική δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.   Οι αρχές ακόμη δεν έχουν συσχετίσει τη δολοφονία της με την δουλειά της, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία για σύνδεση. Η Μαρίνοβα φέρεται να βιάστηκε, να ξυλοκοπήθηκε και έπειτα στραγγαλίστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε σε ένα πάρκο από έναν περαστικό το απόγευμα του Σαββάτου και αναγνωρίστηκε από την οικογένειά της εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές.

Η τελευταία εκπομπή της δημοσιογράφου αφορούσε συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιούσε δημοσιογραφική ομάδα για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίσθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Η είδηση έχει προκαλέσει ήδη διεθνείς αντιδράσεις καθώς οργανώσεις κατά της διαφθοράς και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου της. Ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) δήλωσε σοκαρισμένος από τη δολοφονία και ζήτησε εκτενή έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι.   Σημειώνεται πως η Βουλγαρία θεωρείται η χειρότερη χώρα της Ευρώπης ως προς την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας