15:14 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σοβαρότατη καταγγελία του Πάνου Καμμένου για το “τροχαίο” στη Λιβυη

Σοβαρότατη καταγγελία του Πάνου Καμμένου για το “τροχαίο” στη Λιβυη

Σε παρέμβαση του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει:

“Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που ξεκίνησαν από την Τουρκοκρατούμενη πρωτεύουσα ;”

Αποκλείουν το ενδεχόμενο του «χτυπήματος»

Το πρωί της Δευτέρας επαναπατρίστηκαν οι 13 πολυτραυματίες, όλοι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα στρατιωτικά νοσοκομεία του κλάδου που ανήκει ο καθένας. Οι 10 από τους 13 τραυματίες βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 3 βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και 1 στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία τους δεν κινδυνεύει, ωστόσο δύο από αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά κατάγματα, θα χειρουργηθούν άμεσα.

Ο τρίτος μεταφραστής, παρέμεινε για νοσηλεία στη Λιβύη και έχει κατάγματα στη λεκάνη και στα πλευρά. Όσο για τις σορούς των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών και επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-27, ακόμα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης τους με εξέταση DNA, αφού έγινε λήψη δείγματος από τους γονείς τους.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση καταλήγουν ότι πρόκειται πράγματι για τροχαίο δυστύχημα και αποκλείουν το ενδεχόμενο του «χτυπήματος». Ωστόσο, με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ, η οποία σε συνεργασία με αντίστοιχη υπηρεσία πληροφοριών γειτονικής χώρας με τη Λιβύη, μεγάλης δύναμης, που ασκεί επιρροή στην Ανατολική πλευρά της χώρας, διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας