16:57 Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Σταμάτης Πουλής: Να είσαι διπλα στους εργαζομένους και να στηρίζεις τις δουλειές τους - Αυτό σημαίνει φιλολαϊκη πολιτική

Σταμάτης Πουλής: Να είσαι διπλα στους εργαζομένους και να στηρίζεις τις δουλειές τους -  Αυτό σημαίνει φιλολαϊκη πολιτική

“ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α΄ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ”

Kαλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή  του Γιάννη Παπαγιάννη και στο ραδιόφωνο του Real FM  ήταν,  το πρωί  της 12ης Μαρτίου 2023  ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ Σταμάτης Πουλής, όπου συζήτησαν για το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τις νέες θέσεις εργασίας καθώς το μεγάλο επενδυτικό σχήμα που αφορά στην λειτουργία τους.

 

Η έκδοση δικαστικής απόφασης σχετικά με την έγκριση του Σχεδίου Εξυγίανσης θα είναι  το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας πριν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών των Ναυπηγείων, στο εταιρικό σχήμα του κ. Ξενοκώστα – ONEX Shipyards.  Πρόκειται για έναν έλληνα επιχειρηματία ο οποίος έχει με επιτυχία αναλάβει την αναγέννηση των Ναυπηγείων  Σύρου και την αλματώδη ανάπτυξή τους.

 

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα βρίσκονται πραγματικά στην αιχμή της τεχνολογίας με τις πιο σύγχρονες μεθόδους λειτουργίας που θα περιλαμβάνουν και τομείς έρευνας και ανάπτυξης.  Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατ. Ευρώ. Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν προκειμένου να ανταποκριθούν τα Ναυπηγεία στα νέα δεδομένα,  θα αφορούν σε πολλές ειδικότητες του κατασκευαστικού  και τεχνικού κλάδου όσο και σε ειδικότητες του εμπορικού κλάδου.   Ήδη τα Ναυπηγεία Ελευσίνας  έχουν μπει σε τροχιά αναγέννησης καθώς υποδέχονται πλοία ελλήνων πλοικτητών για επισκευαστικές εργασίες και εργασίες συντήρησης.

Και αυτή ακριβώς είναι η δουλειά της πολιτείας:  Να βοηθά τις επιχειρήσεις να ανθίζουν και να αναπτύσσονται ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που θα καλύπτονται από νέους ανθρώπους που θέλουν να προκόψουν και να εξελιχθούν στην κοινωνία.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονισθεί ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των δεδουλευμένων τους και ειδικότερα με την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα λάβουν το 30% και το υπόλοιπο 70% με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών  στο νέο εταιρικό σχήμα. Και βεβαίως αυτό σημαίνει φιλολαϊκή πολιτική. Να είσαι δίπλα στους εργαζόμενους και να στηρίζεις τις δουλειές τους. Αυτό  έχει κάνει η Κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσότακη και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος είναι οι δουλειές που δημιουργούνται και ο πλούτος που παράγεται στην Δυτική Αττική να μεταφράζονται σε θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα για τα νέα παιδιά, ώστε να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας.
 

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ereportaz.gr


 

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας