18:02 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Στην Κίνα η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα του κόσμου

Στην Κίνα η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα του κόσμου

260 δισεκατομμύρια γιούν -περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ- θα δαπανήσει η Κίνα προκειμένου να κάνει πραγματικότητα ένα φιλόδοξο σχέδιο χρόνων, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σήραγγας στον κόσμο, στα Στενά Μποχάι.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Η σήραγγα θα συνδέει τις ανατολικές με τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και θα έχει μήκος 123 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα China Economic Net., θα ξεκινάει από το λιμάνι της πόλης Νταλιάν στην βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και θα καταλήγει στην πόλη Γιαντάι στην ανατολική Σαντόνγκ.[/quote_text]

Η Κίνα ανακοίνωσε το σχέδιο για την κατασκευή της σήραγγας το 1994 που θα είχε κόστος 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωνόταν πριν από το 2010. Ωστόσο, ύστερα από 20 χρόνια και πλέον, παραμένει στο στάδιο του σχεδιασμού, αναφέρει η ιστοσελίδα χωρίς να προσθέτει λεπτομέρειες για το πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί. Την εποχή εκείνη, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σήραγγα θα μείωνε την απόσταση μετάβασης από το ένα άκρο της στο άλλο κατά 620 μίλια.

Η απόσβεση του απαιτούμενου κεφαλαίου για την κατασκευή της σήραγγας ενδέχεται να γίνει μέσα σε 12 χρόνια, δήλωσε ο Ουάνγκ Μενγκσού, μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, ο οποίος εκτίμησε ότι τα ετήσια έσοδα από την λειτουργία της σήραγγας θα ανέρχονται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια γιούαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία. Η σήραγγα Σεϊκάν, μήκους 54 χιλιομέτρων, συνδέει τις νήσους Χονσού και Χοκάιντο και ξεκίνησε την λειτουργία της το 1988 ύστερα από δύο δεκαετίες κατασκευής. Η σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει την Αγγλία με τη Γαλλία, έχει μήκος περίπου 51 χιλιομέτρων.

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας