3:59 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών 76 τεμένη ύποπτα για ενθάρρυνση του εξτρεμισμού

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών 76 τεμένη ύποπτα για ενθάρρυνση του εξτρεμισμού

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε στην εφημερίδα Figaro, οι γαλλικές αρχές  εξετάζουν 76 τεμένη ύποπτα για ενθάρρυνση του εξτρεμισμού και των «αποσχιστικών τάσεων».

Στα τζαμιά που βρίσκονται υπό παρακολούθηση συμπεριλαμβάνονται 18 «ειδικού ενδιαφέροντος», 8 εκ ων οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και στο προάστειο Seine-Saint-Denis, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα βορειοαφρικανών μουσουλμάνων.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχε επικεντρωθεί στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία. Τώρα βάζουμε στο στόχαστρο και τα φυτώρια της τρομοκρατίας, εκεί που κάποιοι δημιουργούν χώρο για τις αποσχιστικές τάσεις, επιβάλλοντας τις αξίες τους», είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στη Figaro, συμπληρώνοντας πως όσα είναι «φυτώρια τρομοκρατίας» θα κλείσουν.

Οι ενέργειες αυτές των γαλλικών ερχών εντάσσονται  στη συνεχιζόμενη εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η γαλλική κυβέρνηση κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως του αποκεφαλισμού του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στο Παρίσι και της σφαγής τριών ανθρώπων σε εκκλησία στη Νίκαια, αλλά έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις και κατηγορίες για άδικη στοχοποίηση της μουσουλμανικής κοινότητας.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο ισλαμικό πληθυσμό στη δυτική Ευρώπη που αριθμεί περίπου 6 εκατομμύρια μέλη.

Διαβάστε επίσης 

Διάσημο ξενοδοχείο στο Παρίσι ανοίγει τις πύλες του στους αστέγους

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας