12:25 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για την "φοροληστεία"

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για την "φοροληστεία"

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι δικηγόροι της χώρας κατά του φοροληστρικού νόμου, όπως τον αποκαλούν, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα και του χρόνου διενέργειας του ελέγχου. Και δηλώνουν πως θα συντονιστούν και με τις άλλες επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες για κοινή δράση.

Ειδικότερα: Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας, αποφάσισε μετά τη σημερινή έκδοση της υπ’ αριθμ. Α.1055/2024 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου, καθώς και ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 28Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), να προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ.

Η άνω κανονιστική απόφαση συνιστά την πρώτη διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του φοροληστρικού νόμου (Ν. 5073/2023).

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συντονίσει τη δράση της με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς για την από κοινού δικαστική προσφυγή, σε υλοποίηση της υφιστάμενης απόφασης του Συντονιστικού τους οργάνου.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή

Θεσσαλονίκη: Οικογενειακό επεισόδιο πάνω στον τάφο νεκρού – Χτύπησε συγγενή με μαρμάρινο σταυρό!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας