7:05 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Στο…σκαμνί ο αστυνομικός για το κολαστήριο της Ηλιούπολης!

Στο…σκαμνί ο αστυνομικός για το κολαστήριο της Ηλιούπολης!

Από το άβολο κελί της φυλακής στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σε λίγες μέρες ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι μέσα στο διαμέρισμα κολαστήριο» της Ηλιούπολης κακοποιούσε σεξουαλικά και εξέδιδε σε άγνωστο αριθμό πελατών μια 19χρονη κοπέλα.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Η «Μ» φέρνει στο φώς τα ύποπτα και περίεργα τηλεφωνήματα που είχε το δεύτερο θύμα του.


Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μόλις έναν μήνα πριν εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης του Δημήτρη Μπουγιούκου, οι 18 μήνες. Μαζί με τον αστυνομικό στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο πατέρας της κοπέλας ο οποίος κατηγορείται ότι την βίαζε για χρόνια και ενώ ήταν ανήλικη (από την ηλικία των 11 ετών), αλλά και ένα ακόμα άτομο (πρώην σύντροφος) που φέρεται ότι την εξέδιδε στην ηλικία των 16 ετών.

Το βαρύτερο κατηγορητήριο όμως αντιμετωπίζει ο αστυνομικός, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη και για την υπόθεση μιας άλλης κοπέλας η οποία κατήγγειλε ότι πέρασε τα ίδια με τη 19χρονη πριν από μερικά χρόνια. Αντιμετωπίζει τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, βιασμού, ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενδοοικογενειακής απειλής, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και διακίνησης ναρκωτικών. Όλα αυτά κατ’ εξακολούθηση.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» όμως αποκαλύπτει κάποια ύποπτα και περίεργα τηλεφωνήματα που είχε το δεύτερο θύμα του αστυνομικού. Η νεαρή είχε καταθέσει στις δικαστικές Αρχές, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αποκαλουμένου «Dimis» από την Εισαγγελία και φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι την εξανάγκασε να συμμετάσχει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, έχοντας το όπλο του πάνω στο τραπέζι.

Ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν η 28χρονη κοπέλα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που της συστήθηκε ως αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στις διοικητικές έρευνες της Αστυνομίας. Της ζήτησε να καταθέσει διά ζώσης στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας που γίνεται για τον αστυνομικό, καθώς «ο κ. Μπουγιούκος ήταν αστυνομικός, ήταν συνάδελφος, δεν ήταν ιδιώτης και όταν τελείται κάποιο αδίκημα από αστυνομικό διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που την αναλαμβάνει ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και την διεκπεραιώνει και στέλνει το πόρισμά του στην Εισαγγελία».

Η 28χρονη όμως είχε ήδη δώσει τις εξηγήσεις που της είχαν ζητηθεί και είχε ξεκαθαρίσει στις Αρχές ότι δεν προτίθεται να ξανακαταθέσει για ψυχολογικούς λόγους, καθώς κάτι τέτοιο της ήταν αδύνατο. Όμως ο «αστυνομικός» άρχισε να της κάνει περίεργες ερωτήσεις από τηλεφώνου.

Οι διάλογοι

– Εσείς θέλετε σε κάθε περίπτωση να μην ξαναπάτε σε δικαστήριο, αυτό δεν θέλετε;

– Ναι, δεν θα παρευρεθώ στο δικαστήριο για ψυχολογικούς λόγους.

– Ωραία, ωραία εντάξει… Μόνο τη Δευτέρα μου είπατε πως δεν μπορείτε.

– Ναι.

– Ωραία, εντάξει, καλώς. Πέστε μου κάτι άλλο… Αυτόν τον άνθρωπο τον έχετε ξαναδεί μετέπειτα, είχατε έρθει σε επαφή μαζί του;

– Όχι, ποτέ…

– Ότι έγινε την πενταετία αυτή.

– Πριν πέντε χρόνια.

– Το ’17

– Ναι.

– Μάλιστα, αυτό με τον κ. Σειρηνάκη, με κάτι ταινίες και αυτά;

– Ναι, παρακαλώ.

– Τι έγινε με αυτόν;

– Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάτε τόσο πολλά πράγματα.

– Αυτό τώρα, εδώ πέρα μέσα, μου λέει ο άνθρωπος ότι ζητήσατε εσείς μετέπειτα να «κατέβουν» κάποιες ταινίες ερωτικού περιεχομένου κ.τ.λ.

– Αυτά πρέπει να τα πείτε με τον δικηγόρο μου, δεν καταλαβαίνω εμένα τι με ρωτάτε

– Ωραία, εντάξει, οπότε να μην εισέλθουμε σε τέτοιες πτυχές. Το θέμα είναι ότι θέλετε να κλείσει, να τελειώνουμε, αυτό μου λέτε με λίγα λόγια.

– Λοιπόν κοιτάξτε λίγο, επειδή εγώ έχω μπερδευτεί με αυτά που μου λέτε και δεν καταλαβαίνω, στείλτε μου την κλήση για να ξέρω, όπως μου έστειλε ο προηγούμενος κύριος αστυνόμος, για να ξέρω τι γίνεται γιατί έτσι ανεπίσημα δεν καταλαβαίνω.

– Εντάξει, θα το στείλω να το φτιάξετε, να τελειώνουμε.

– Ευχαριστώ πολύ.

– Εντάξει;

– Ναι γεια σας.

– Έγινε, χαιρετώ, γεια σας.

Όμως αυτό το τηλεφώνημα δεν ήταν το μοναδικό και η 28χρονη ηχογράφησε τις επόμενες συνομιλίες, καθώς είχε αρχίσει να φοβάται, ενώ την ίδια στιγμή τής φαινόταν πολύ περίεργη η συμπεριφορά του ανθρώπου που ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Και πράγματι, στην επόμενη τηλεφωνική επαφή οι ανησυχίες της επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο «αστυνομικός» της ζήτησε να του στείλει κάποια έγγραφα σε ένα email που αντιστοιχούσε σε… δικηγόρο που είχε εμπλακεί στο αρχικό στάδιο της υπόθεσης!

– Με συγχωρείται πάλι. Ο Τ… είμαι… Μίλησα με τον διοικητή μου, η κατάθεσή σας πρέπει να είναι παρουσία ψυχολόγου, μου είπε η δικιά σας. Το επιβάλλει το αντικείμενο. Άρα πρέπει να κανονίσουμε να είναι και ψυχολόγος.

– Εντάξει, ναι

– Λοιπόν, από εκεί και μετά. Τώρα να δω πότε θα μου πει ο ψυχολόγος και να το κανονίσουμε να έρθετε.

– Με τον δικό μου ψυχολόγο θα έρθω.

– Ναι, ναι… Επειδή είναι το αδίκημα τέτοιο.

– Θα έρθει και ο δικός μου ο ψυχολόγος μαζί, αυτό λέω.

– Ναι, εντάξει, θα ορίσει ο εισαγγελέας κάποιον από εδώ από εμάς και μπορείτε να έχετε και τον δικό σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καταλάβατε; Οπότε τώρα, εσείς μπορείτε να μου στείλετε ένα χαρτί και να μου πείτε ότι θα παραβρεθώ με την παρουσία του ψυχολόγου μου στο ίδιο mail;

– Σε ποιο email;

– Σε αυτό που μου είχατε στείλει και τις ιατρικές βεβαιώσεις.

– Εντάξει, ναι.

– Ωραία, κάντε μου τη χάρη στείλτε μου αυτό το χαρτί τώρα για να το προωθήσω εγώ και να δω πότε θα έχω ψυχολόγο να έρθετε και με τον δικό σας.

– Εντάξει.

– Με τον δικηγόρο σας έχετε μιλήσει;

– Ναι, έχω μιλήσει.

– Θα είναι και αυτός παρών;

– Ναι.

– Ωραία, εντάξει… Οπότε, θα κοιτάξω εγώ, θα σας στείλω μια κλήση μετέπειτα να έρθετε, μόλις θα είναι ο ψυχολόγος ο δικός μας και να το τελειώσουμε.

– Εντάξει.

– Δεν έχει γίνει δικαστήριο γι’ αυτή την υπόθεση από ό,τι βλέπω εδώ ακόμα.

– Νομίζω ναι.

– Δεν έχει γίνει, όχι, όχι όχι. Το βλέπω εδώ… Μπουγιούκος Δημήτριος του Ελευθερίου. Ωραία, εντάξει λοιπόν. Κάντε εσείς το χαρτάκι αυτό και θα σας ειδοποιήσω εγώ πάλι μετέπειτα.

– Ναι εντάξει, ευχαριστώ πολύ.

– Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σας ταλαιπωρήσω αλλά πρέπει να το κάνω, καταλάβατε;

– Εντάξει, ναι καταλαβαίνω.

– Εντάξει;

– Ευχαριστώ πολύ.

– Το email το έχετε ή θέλετε να σας το πω πάλι;

– Μου το λέτε πάλι;

– Ναι, αν έχετε την καλοσύνη σημειώστε το.

– Ναι…

– K… [email protected] ide… Υπηρεσία Δίωξης Εγκλημάτων… Φτιάξτε το οπότε μπορείτε και στείλτε το εκεί για να είμαστε έτοιμοι.

– Εντάξει, ευχαριστώ πολύ.

– Εντάξει; Και εγώ ευχαριστώ, γεια σας.

Όπως ήταν φυσικό η 28χρονη δεν έστειλε το παραμικρό στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενημερώσει για τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα την ανακρίτρια προκειμένου να προστατευτεί, αλλά και γιατί θεωρεί ότι πρέπει να έχουν «γνώση οι φύλακες».

Η εισαγγελέας

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι και οι δύο καταγγέλλουσες ήθελαν να κάνουν καριέρα στον χώρο των ερωτικών ταινιών και ότι προσπαθούσε να αποκόψει τη 19χρονη από την πορνεία. Όσο για την 28χρονη, ανέφερε ότι τον στοχοποίησε προκειμένου να «αποστιγματιστεί ως πορνοστάρ έναντι της οικογένειας και του κύκλου της».

Ωστόσο, η εισαγγελέας Βικτωρία Κυριακού στην πρότασή της, την οποία και υιοθέτησαν οι δικαστές στο παραπεμπτικό βούλευμα, σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου αστυνομικού «κινούνται σε αντίθεση με τα περιλαμβανόμενα στη δικογραφία αποδεικτικά μέσα» και επικαλείται την ένορκη κατάθεση της σερβιτόρας (σ.σ. η οποία βοήθησε τις πρώτες κρίσιμες ώρες την 19χρονη να απευθυνθεί στις Αρχές), καθώς και τις καταθέσεις των δύο καταγγελλουσών, οι οποίες «χαρακτηρίζονται από νοηματική συνέχεια, χωρίς να εμφανίσουν λογικά κενά και αποτυπώνουν έναν παρόμοιο τρόπο δράσης και συμπεριφοράς του κατηγορούμενου». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα ψηφιακά πειστήρια, δηλαδή στις συνομιλίες του κατηγορούμενου αστυνομικού που δείχνουν την ενεργό εμπλοκή του «στον χώρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών».

Η δικηγόρος

Η συνήγορος των δυο κοριτσιών – θυμάτων, ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είπε ότι ο «αστυνομικός» στις επικοινωνίες με την 28χρονη «της έλεγε ότι θα στείλουμε τώρα στο σπίτι σου ιατροδικαστή, πολλά χρόνια μετά το συμβάν, είχε καθαρά απειλητικά χαρακτηριστικά και σιγά σιγά άρχισε να την «τυλίγει» με ερωτήματα σχετικά με το αν θα πάει το κορίτσι στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον νόμο, τα θύματα του trafficking δεν είναι υποχρεωμένα να πάνε στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσουν ξανά τους βασανιστές τους. Γι’ αυτό ήδη από την ανάκριση, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να πάνε στο δικαστήριο οι καταθέσεις τους, να μην εμφανιστούν οι ίδιες. Η συγκεκριμένη κοπέλα λοιπόν δεν θέλει να έρθει. Η 28χρονη καθόλου δεν παραιτείται από την μήνυση της είπε σε αυτόν που νόμιζε ότι ήταν αστυνομικός ότι δεν θέλει να είναι στο δικαστήριο γιατί δεν θέλει να τον δει αυτόν τον άνθρωπο, την πιάνουν κρίσεις πανικού. Το κορίτσι με έχει ήδη εξουσιοδοτήσει και θα είμαι εγώ εκεί και για εκείνη. Η πρώτη κοπέλα, η 19χρονη, είναι πιθανό να εξεταστεί σε άλλο χώρο με προδιατυπωμένες ερωτήσεις και από τους συνηγόρους των κατηγορούμενων».

Ωστόσο, η κυρία Λεγάκη υπάρχει κίνδυνος να μην παραστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση της Ηλιούπολης καθώς μόλις πέντε μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. για άλλη υπόθεση. «Αυτό που θα κριθεί στις 30 Νοεμβρίου είναι αν σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο κάθε πολίτης που έρχεται σε σύγκρουση με κάποια κρατική υπηρεσία έχει δικαίωμα να προσφεύγει σε δικηγόρο ή αν ο δικηγόρος του θα διωχθεί πειθαρχικά οπότε χάνει ο πολίτης το δικαίωμα σε συνήγορο».

αστυνομικός

Η ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικό Δικαστήριο: Το κανάλι θα το έστηνε ο κ. Καλογρίτσας για λογαριασμό «των παιδιών» του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Κ. Τόμπρας

Προσφυγή Οτσαλάν κατά Αθήνας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας