0:05 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Συγκλονίζει πλημμυροπαθής στον Πλατύκαμπο: Η Θεσσαλία διαλύθηκε - Τα χωράφια μας έχουν 2 μέτρα νερό

Συγκλονίζει πλημμυροπαθής στον Πλατύκαμπο: Η Θεσσαλία διαλύθηκε - Τα χωράφια μας έχουν 2 μέτρα νερό

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πλημμυροπαθή από την περιοχή του Κιλελέρ στη Θεσσαλία για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο πέρασμά της

Συγκλονισμένος από την κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες είναι ένας κάτοικος από την περιοχή του Κιλελέρ στη Θεσσαλία ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε ότι «τα πράγματα είναι πολύ τραγικά».

Ο ίδιος με απόγνωση στο βλέμμα αντικρίζοντας τις εικόνες αποκάλυψης που προκλήθηκαν μετά το σπάσιμο του φράγματος του Ποταμού Γκουσμπασανιώτη, ο κάτοικος του χωριού δηλώνει χαρακτηριστικά «θα πεθάνουμε». Συνεχίζοντας κάνει αναφορά για τις τεράστιες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες λέγοντας ότι και ο ίδιος όπως δεκάδες άλλοι έχει καταστραφεί ενώ ο Πλατύκαμπος «πνίγηκε» κάτω από τα νερά.

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η Θεσσαλία διαλύθηκε. Τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό. Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να φάει», δήλωσε με απόγνωση ο άνθρωπος το σπίτι του οποίου για δεύτερη φορά βυθίστηκε κάτω από το νερό και τις λάσπες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας