20:02 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Συμβάσεις KRIKEL: Για «οργανωμένη μέθοδο συγκάλυψης» μιλά ο Γιάννης Ραγκούσης

Συμβάσεις KRIKEL: Για «οργανωμένη μέθοδο συγκάλυψης» μιλά ο Γιάννης Ραγκούσης

Συμβάσεις KRIKEL: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τους δικηγόρους του, έχει προτάξει την ποινική του προστασία ως μείζονα προτεραιότητα», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σε ανάρτησή του υπενθυμίζει αρχικά πως στη Βουλή, στις 17 Ιουνίου και δηλαδή έναν μήνα πριν την υποβολή μήνυσης από τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση «δια στόματος Γεραπετρίτη δήλωσε σε επίκαιρη ερώτησή μας για το Predator : “υπάρχει μια μόνο σύμβαση του δημοσίου με την KRIKEL”».

«Σήμερα η Καθημερινή αποκαλύπτει (όπως και το Έθνος): “6 οι απόρρητες συμβάσεις με KRIKEL”, τις οποίες παραθέτει και αναλυτικά. Ψέματα, προσχηματική επίκληση του απορρήτου, παράνομη καταστροφή κρίσιμου αποδεικτικού υλικού», προσθέτει ο κ. Ραγκούσης.

Στη συνέχεια, τονίζει πως «αυτή είναι η οργανωμένη κυβερνητική μέθοδος συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τους δικηγόρους του, έχει προτάξει την ποινική του προστασία ως μείζονα προτεραιότητα. Όμως πρέπει να γνωρίζει πως όσο επικαλούνται το δήθεν απόρρητο για να προστατεύονται ποινικά, τόσο θα εκτίθενται πολιτικά στη συνείδηση των πολιτών».

«Τα ψέματα, η επίκληση του δήθεν απορρήτου για να αποκρύψουν την αλήθεια για το σκάνδαλο των έκνομων υποκλοπών, πολλαπλασιάζει την οργή των πολιτών και συνακόλουθα το πολιτικό κόστος για τη ΝΔ. Ψέματα, συγκάλυψη, ενοχή», καταλήγει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ereportaz.gr


Αξίζει να σημειωθεί πως στην “Καθημερινή” της Κυριακής, ο Γιάννης Σουλιώτης αποκαλύπτει ποιες είναι αυτές οι απόρρητες συμβάσεις. Πρόκειται για 6 συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το 2018 έως σήμερα. Μία σύμβαση, ύψους 297.000 ευρώ, αφορά σύστημα αντιπαρακολούθησης. Όλες οι υπόλοιπες σχετίζονται με την υποστήριξη και την ανάπτυξη του συστήματος επικοινωνίας Tetra Sepura της ΕΛΑΣ. Το σύστημα είχε «δωρίσει» στην αστυνομία η εταιρία Lamas Pito τον Δεκέμβριο του 2014. Φαίνεται ότι η μόνη δραστηριότητα της Lamas Pito η οποία είχε κεφάλαιο… 1.000 ευρώ, ήταν η «δωρεά» των ασυρμάτων στο Δημόσιο.

Για να λειτουργήσει το σύστημα που είχε «δωριστεί» στο δημόσιο, συνάφθηκαν συμβάσεις μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρίας Krikel ύψους 495.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2018 και 1,6 εκατομμύριο τον Ιούλιο του 2018 (η αρχική συμφωνία ήταν για 2,2 εκατομμύρια). Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2020 υπογράφονται άλλες δύο συμβάσεις, η μία για «δωρεά» 1.000 ασυρμάτων Tetra Sepura και η άλλη για αγορά 2.400 Tetra, με κόστος 1,8 εκατομμύριο ευρώ. Η έκτη σύμβαση συνάφθηκε τον Απρίλιο του 2021 και αφορούσε την επέκταση του συστήματος στον Έβρο και το Αιγαίο. Η σύμβαση ανερχόταν στα 7,4 εκατομμύρια.

Εν ολίγοις, για ένα σύστημα που «δωρίστηκε», το Δημόσιο έχει καταβάλει μέχρι τώρα στην Krikel 11.295.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας