18:55 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα ακροδεξιών

Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα ακροδεξιών

Το δίκτυο των ακροδεξιών δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό των ισλαμιστικών οργανώσεων, όμως οι ευρωπαϊκές Αρχές συνεργάζονται καλά ώστε να παρακολουθούν στενά τα φαινόμενα αυτά.

Ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία είναι ολοένα και περισσότερο έτοιμοι να διαπράξουν βίαιες ενέργειες και πλέον συνδέονται με ομοϊδεάτες τους σε όλη την Ευρώπη και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας (BfV).

«Δεν είναι αποκλειστικά ένα γερμανικό φαινόμενο», δήλωσε ο Μάασεν σε συνέντευξή του στο Reuters. «Η ακροδεξιά σκηνή δημιουργεί δίκτυο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάποιες περιπτώσεις σχέσεις και στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Μάασεν εξήγησε ότι το δίκτυο των ακροδεξιών δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό των ισλαμιστικών οργανώσεων, όμως οι ευρωπαϊκές Αρχές συνεργάζονται καλά ώστε να παρακολουθούν στενά τα φαινόμενα αυτά.

Η BfV ανέφερε τον Ιούνιο μια μεγάλη αύξηση στην ακροδεξιά βία το 2015, μια χρονιά κατά την οποία σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία και πρόσθεσε ότι λαμβάνει μέτρα για να αποφύγει τη σύσταση πιο οργανωμένων «ακροδεξιών τρομοκρατικών» οργανώσεων.

«Έχουμε δει μια σειρά περιπτώσεων που αποδεικνύουν ότι πολλοί άνθρωποι στην ακροδεξιά σκηνή είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε και έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ακροδεξιές τρομοκρατικές ομάδες», εξήγησε ο Μάασεν.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της BfV, ο αριθμός των ακροδεξιών βίαιων ενεργειών αυξήθηκε κατά 42% το 2015 και έφτασε τις 1.408, ενώ ο αριθμός των εμπρησμών κέντρων προσφύγων αυξήθηκε σε 75 από μόλις 5 το 2014.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας