21:53 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία!

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία!

«Μεγάλα Χαλάσματα» στη Σύνοδο Κορυφής για τον επταετή προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες, παρά τις πολύωρες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27.

Διεθνείς ανταποκριτές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη νέα πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του ανταποκριτή του Politico, David M. Herszenhorn, ο οποίος γράφει στο Twitter: «Ο Σαρλ Μισέλ δεν μπόρεσε να κάνει το θαύμα. Τα χάσματα μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το προϋπολογισμό ήταν τόσο μεγάλα που δεν γεφυρώθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρλ Μισέλ επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων με διμερείς συναντήσεις, προκειμένου να βρεθεί μία λύση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αποτέλεσμα.

«Είναι φανερό ότι οι διαφορές ήταν πολύ μεγάλες για να επιτευχθεί συμφωνία, γι αυτό ακυρώσαμε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι δεν έγινε σαφές πότε θα συγκληθεί η επόμενη διάσκεψη κορυφής για τον προϋπολογισμό. «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου θα αποφασίσει μετά από διαβουλεύσεις με μεμονωμένες χώρες της ΕΕ», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας