13:43 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Συρία: 19 νεκροί, ανάμεσα τους 7 παιδιά, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού

Συρία: 19 νεκροί, ανάμεσα τους 7 παιδιά, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού

 

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατα τη διάρκεια της νύχτας στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (20/12) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια υπηρεσία διάσωσης.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Παρατηρητήριο, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν είτε απο ρωσικά, είτε απο συριακά μαχητικά αεροσκάφη. Ωστόσο και οι δύο χώρες έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι στο στόχαστρό τους βάζουν μόνο μαχητές.

Τα μαχητικά έπληξαν την πόλη Μαάρ Σουρίν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και επτά παιδιά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στην επαρχία της Χάμα, κοντά στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ανακοίνωσαν οι αντάρτες την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχασε τον έλεγχο της Ιντλίμπ μετά την ανάληψη του ελέγχου της επαρχιακής πρωτεύουσας το 2015 από τους αντάρτες. Έκτοτε έχει γίνει η μόνη επαρχία που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της αντιπολίτευσης και το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες.

Κυρίαρχη δύναμη των ανταρτών στην Ιντλίμπ είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται το παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Αυτό προκαλεί φόβους μεταξύ αμάχων και ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ότι πιθανότατα η επαρχία θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας