11:29 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο πρώην πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου- Αιχμές για «πολακικούς τραμπουκισμούς»

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο πρώην πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου- Αιχμές για «πολακικούς τραμπουκισμούς»

Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευριπίδης Στεφάνου, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Ευριπίδης Στεφάνου, με επιστολή του, κάνει γνωστό ότι διαφωνεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας – έτσι όπως έγινε – για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν ταυτίζεται πολιτικά και ιδεολογικά με το κόμμα πλέον.

Ο πρώην πρύτανης επισήμανε ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση είναι ξένη για την Αριστερά και καταδίκασε τα φαινόμενα «πολακικού τραμπουκισμού» που ελέγχουν το κόμμα και το οδηγούν σε βαθιά κρίση.

Οι παραιτήσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα με την παραίτηση της Λιάνας Κωνσταντίνου από μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα, ενώ την αποχώρησή του γνωστοποίησε και το πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Γιάννης Τσακνάκης δηλώνοντας πως πλέον «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά» και πως ο ίδιος ως αριστερός δεν μένει στο κόμμα «ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο».

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή του Ευριπίδη Στεφάνου
«Η ξένη προς την Αριστερά ψηφοφορία από μια αλλοπρόσαλλη βάση μελών (πληρώνω 2 ευρώ, γίνομαι μέλος, ψηφίζω και καθορίζω τη φυσιογνωμία του κόμματος), ολοκληρώθηκε. Η διαδικασία επιβλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα που υιοθέτησε σκόπιμα, μιμούμενος τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ, για να ελέγξει το κόμμα γράφοντας «μέλη» που όπως φάνηκε το 2022 ουδεμία διάθεση είχαν να αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με αυτό» ανέφερε αρχικά ο πρώην πρύτανης στην επιστολή του.

«Αυτός ο τρόπος εκλογής προέδρου είναι όχι μόνο ξένος από την Αριστερά αλλά και από τα μεγάλα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Παρά τη διαφωνία μου την ακολούθησα, για την «ενότητα» του κόμματος το 2022 και το 2023. Εκτός από την προαναφερόμενη διαφωνία προσθέτω και την απογοήτευση μου από την παρουσία του κόμματος συνολικά, την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή, τον Συντονιστή της και την λειτουργία της ΟΜ που ανήκα.

»Οι επιλογές αυτές και τα αρνητικά φαινόμενα που ακολούθησαν («πολακικοί» τραμπουκισμοί κ.λπ.), παρέδωσαν τελικά το κόμμα στους μηχανισμούς που πλέον το ελέγχουν και το οδηγούν, κατά την άποψη μου, σε μεγάλη κρίση. Άλλη μια νίκη του καθεστώτος που κυβερνά» επισήμανε ο Ευριπίδης Στεφάνου.

«”Σήμερα το φως κέρδισε”, δήλωσε ο εκλεγείς από την ακαθόριστη “κομματική βάση” πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όσοι δεν τον επέλεξαν είναι το σκότος. Ανήκοντας στο αριστερό “σκότος”δεν ταυτίζομαι πολιτικά και κυρίως ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές των “μελών” του. Ως εκ τούτου αποφασίζω να παραιτηθώ από μέλος του. Σας παρακαλώ, όπως ο νόμος ορίζει, να διαγράψετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σας διέθεσα ως μέλος από τα αρχεία σας. Δεν σας επιτρέπω να τα διαθέσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε λόγο» κατέληξε το πρώην πια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας