1:48 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Κίνα και συστάσεις Ε.Ε.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Κίνα και συστάσεις Ε.Ε.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα και τις πρόσφατες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αφίξεις από την ασιατική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση υπό το πρίσμα των εξελίξεων της νόσου COVID-19 στην Κίνα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για επαρκή και αξιόπιστα δεδομένα και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα, αρχής γενομένης από τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ειδικότερα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων προς και από την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα.

Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν τα μέτρα αυτά με τυχαίες δοκιμές επιβατών που φθάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης στο Μαξίμου: Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές

Παρέμβαση Μαξίμου σε Vodafone και Wind για να μην γίνει έλεγχος της ΑΔΑΕ για υποκλοπές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας