0:04 Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τα 4+1 βήματα για το Εθνικό Σχέδιο: Ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης στην εφ. ΜΠΑΜ

Τα 4+1 βήματα για το Εθνικό Σχέδιο: Ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης στην εφ. ΜΠΑΜ

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ

«Εμείς ανοίγουμε τον ελληνικό τουρισμό όπως το κάναμε και πέρυσι. Και όταν μας λέγανε ότι θέταμε σε κίνδυνο τη χώρα μας, εμείς την προστατεύαμε» σημείωσε μιλώντας στην «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε: «Προστατεύαμε τους φιλοξενούμενούς μας, κι αυτό αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο». Ειδικότερα, ο υπουργός ανέλυσε το Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό ως εξής:

«Πρώτον: Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ. Είμαστε η πρώτη χώρα, από τις 12 Ιανουαρίου, που το πρότεινε αυτό με την επιστολή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη σταδιακά προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεύτερον: Μετά την άφιξή του ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο με το καινοτόμο σύστημα ‘‘EVA’’.

Τρίτον: Πλέον έχουμε τα rapid tests και μπορούμε να τα εφαρμόζουμε συνεχώς.

Τέταρτον: Υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα.

Και πέμπτον: Έχουμε στη διάθεσή μας τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτά που ισχύουν σήμερα. Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν τι πρωτόκολλα έχουν να εφαρμόσουν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε βελτιώσεις, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από πέρυσι να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα φέτος».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Δείτε επίσης:

Κυκλοφορεί το τεύχος Μαΐου του «Δικαστικό Ρεπορτάζ»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας