1:04 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Τα ακριβά γούστα εξέθεσαν τον Ιταλό που συνελήφθη στη Βάρκιζα - Αμάξια, σκάφη και γκαλερί

Τα ακριβά γούστα εξέθεσαν τον Ιταλό που συνελήφθη στη Βάρκιζα - Αμάξια, σκάφη και γκαλερί

Η προκλητικά πολυτελής ζωή πρόδωσε εν πολλοίς τον Ιταλό επιχειρηματία που συνελήφθη στη Βάρκιζα από τις αρχές και ήταν 3ος στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρχηγός της ήταν Ιταλός εφοπλιστής.

Υπενθυμίζεται πως ένας 47χρονος Ιταλός συνελήφθη ως ηγετικό μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την INTERPOL ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές τα πλοκάμια του είχαν απλωθεί διεθνώς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Έλληνες αστυνομικοί τον εντόπισαν στη Βάρκιζα στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Λητούς, σε κεντρικότατο σημείο πολύ κοντά στο σπίτι του, και του πέρασαν χθες χειροπέδες.

Τα κέρδη του 47χρονου από τις παράνομες δραστηριότητες φαίνεται να ξεπερνούν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κόλπο των δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα με το MEGA η εγκληματική οργάνωση στην οποία ο 47χρονος ηγείτο, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη άλλων ναυτιλιακών εταιρειών.

Φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής, τοποθετούσε σε αυτά συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία σε λιμάνια της Ασίας και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Πώς δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ σχετικά με την δράση του κυκλώματος, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν δικά τους πετρελαιοφόρα πλοία ή ναύλωναν από ναυτιλιακές εταιρείες. Όπως προαναφέρθηκε αγόραζαν συσκευές αναγνώρισης και δορυφορικούς αναμεταδότες από παροπλισμένα πλοία που ήταν σε λιμάνια της Ινδίας και του Πακιστάν και τα τοποθετούσαν στα δικά τους πλοία που φόρτωναν καύσιμα σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Μετά τον απόπλου τους και αφού έβγαιναν στην ανοιχτή θάλασσα, άλλαζαν την αναγνώριση και απενεργοποιούσαν τον αναμεταδότη. Έτσι χάνονταν τα ίχνη του δεξαμενόπλοιου, και το φορτίο περνούσε στη κατοχή τους.

Στη συνέχεια το πωλούσαν σε συνεργάτες τους εφοπλιστές, εξαπατώντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες του φορτίου καυσίμων.

Η χλιδάτη ζωή του Ιταλού

Με τα υπέρογκα κέρδη που αποκόμιζε ο Ιταλός ζούσε πολυτελή ζωή, κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα ενώ τα πολυτελή σκάφη αναψυχής ήταν μέρος της καθημερινότητάς του.

Σε έπαυλη είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα αχανές κτίσμα μόλις λίγα μέτρα από την θάλασσα, με ψηλό φράχτη που κόβει την ορατότητα προς την πισίνα και τον τεράστιο κήπο που διαθέτει.

Στο υπόγειο η σύζυγος του είχε φτιάξει την γκαλερί εκθέτοντας έργα τέχνης.

Θωρακισμένη σαν φρούριο με κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν στα εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο, με ειδικές πόρτες ασφαλείας η βίλα του ήταν το κρησφύγετο του.

Ο Ιταλός είχε συλληφθεί ξανά στο στο Ντουμπάι πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με την σύζυγο του για την ίδια υπόθεση. Τότε πέρασε από δική αλλά απαλλάχθηκε γιατί φάνηκε πως ήταν απλά διαχειριστής των ναύλων.

Ο 47χρονος την Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας