2:09 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τα μαθήματα... δημοσιογραφίας από τον εκλεκτό των ΜΜΕ, Ανδρουλάκη

Τα μαθήματα... δημοσιογραφίας από τον εκλεκτό των ΜΜΕ, Ανδρουλάκη

Η άρνηση να δεχθεί ερώτηση από τον Παντελή Περιβολάρη,ενδεικτική της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας του!

Στο ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον», που συνδιοργάνωσαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, συμμετείχε την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ανέπτυξε το σχέδιό του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι η πολιτική της μοιάζει με τα σχέδια 10-11 μεγάλων επιχειρήσεων.
Αν δέχθηκε ερωτήσεις, έπειτα από τη βαρυσήμαντη ομιλία του, δεν το γνωρίζουμε. Δεν προλαβαίναμε να μάθουμε, λόγω του προχωρημένου της ώρας και της ανάγκης να κλείσουμε την εφημερίδα. Αν, όμως, κρίνουμε από το παρελθόν του Κρητικού πολιτικού, θα καταλήξουμε στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Ανδρουλάκης επιτρέπει ερωτήσεις μόνο από αρεστούς δημοσιογράφους και μόνο αν τις έχει προεγκρίνει.

Συμπεριφορά

Η άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δεχθεί ερώτηση από τον Παντελή Περιβολάρη δεν είναι ένα απλό θέμα για να αποσιωπηθεί. Δείχνει νοοτροπία η στάση του Ανδρουλάκη. Κι όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά κάποιος που διεκδικεί την εξουσία, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι μπορεί να συμβεί εάν αυξηθεί η δύναμή του.

Εδώ δεν μιλάμε, άλλωστε, για μια συνέντευξη που θέλει να τη δώσει κάποιος πολιτικός σε ένα ΜΜΕ και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Εδώ μιλάμε για ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου. Σε εκδήλωση από εκείνες που οι πολιτικοί καλούν τους δημοσιογράφους για να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους, το πλάνο τους. Κι όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης στέρησε από έναν συντάκτη το δικαίωμα της ερώτησης. Με το πρόσχημα ότι είχαν καλυφθεί όλα τα πολιτικά ζητήματα.

Πώς μπορεί να γνώριζε τι θα ρωτούσε ο Περιβολάρης; Προφανώς και δεν γνώριζε. Αλλά ας θεωρήσουμε ότι ο Παντελής θα έθετε ερώτημα, το οποίο είχε ήδη απαντηθεί. Τι τον ενοχλούσε τον Ανδρουλάκη να πει ευθέως ότι «δεν προσέχατε την ώρα που μιλούσα»; Ίσα ίσα που θα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με νοοτροπία. Για κάποιο λόγο ο Ανδρουλάκης δεν επέτρεψε σε έναν δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά του. Και μη βιαστεί κάποιος να πει ότι παρασύρθηκε από τον περίγυρο, δηλαδή από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας. Αν επικαλεστεί τέτοιο επιχείρημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλύτερα να πάει σπίτι του. Διότι πώς θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να κυβερνήσει όταν επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό από τον περίγυρο;

Θυμάστε κάποια στιγμή που είχαμε καταπιαστεί με τον Σπυρόπουλο; Ήταν Κυριακή 29 Ιανουαρίου και αναφέραμε τις ευθύνες του γραμματέα για τη διαρροή στελεχών από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τις πρακτικές που άγγιζαν τα όρια εκδίκησης απέναντι στα παλιά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Εκείνες οι νοοτροπίες αποτυπώθηκαν στις συμπεριφορές απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο, στον Χάρη Καστανίδη και σε άλλες παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ.

Το οξύμωρο του πράγματος είναι ο Ανδρουλάκης είχε παραδοσιακά τη στήριξη πολλών ΜΜΕ. Θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι ήδη εξελίσσεται σε εκλεκτό πολλών μιντιακών ομίλων. Του συμπεριφέρονται λες και έχει το… αλάθητο. Προσπερνούν τα λάθη του και τις παραλείψεις του. Κάνουν φύλλο και φτερό τα πεπραγμένα των άλλων κομμάτων, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, και ανοίγουν τον δρόμο στον Ανδρουλάκη για να διευρύνει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς επιτυχία, βέβαια, έως τώρα από τον πρόεδρο του Κινήματος, που δείχνει αδύναμος να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες. Ενδεχομένως επειδή θεωρεί ότι προτεραιότητα έχουν τα μαθήματα δημοσιογραφίας προς όσους σκέφτονται να του κάνουν μια δύσκολη ερώτηση. Ίσως και αναλώνει την ενέργειά του στην προσπάθειά του να περιορίσει την ελευθερία λόγου σε όσους θεωρεί ότι μπορούν να τον δυσκολέψουν. Όποιο κι αν είναι το σκεπτικό του Ανδρουλάκη, η ουσία δεν αλλάζει. Με τέτοιες νοοτροπίες ούτε το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ούτε όσα έχτισε σε αυτή τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ιδρυτής του Κινήματος, το οποίο έπεσε τώρα στα χέρια του Ανδρουλάκη… Σημεία των καιρών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας