10:49 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Tageszeitung: Ένας Έλληνας Ερντογάν

Tageszeitung: Ένας Έλληνας Ερντογάν

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν παρομοιάζεται ο Αντώνης Σαμαράς, σε σχόλιο που δημοσιεύεται σήμερα… στην Tageszeitung του Βερολίνου, υπό τον τίτλο «Ένας Έλληνας Ερντογάν».

Ο συντάκτης αναφέρεται στη μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ και επιχειρεί μία σύγκριση με τον Ερντογάν.

«Πράγματι ο Σαμαράς έχει πολλά στοιχεία από έναν Ερντογάν και αντίστροφα. Αμετακίνητοι από τη θέση τους και αυταρχικοί, προχωρούν και οι δυο ανεξάρτητα από το κόστος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ακόμα η αστυνομία δεν μπήκε στο χώρο της ΕΡΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τους υποστηρικτές τους. Όταν όμως θα υποχωρήσει το μεγάλο κύμα υποστήριξης των ευρωπαϊκών συνδικάτων, των Ελλήνων στο εξωτερικό και κυρίως των Ευρωπαίων δημοσιογράφων και όταν μειωθεί και το κουράγιο των καταληψιών, γιατί θα εξαντληθούν από την κατάσταση, τότε θα είναι πιθανό η ευαίσθητη ελληνική αστυνομία να αναλάβει δράση», συμπληρώνεται στο σχόλιο.

«Σε αντίθεση όμως με ότι συνέβη στην Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα σπεύσει να καταδικάσει τη βία. Τις προηγούμενες ημέρες έτρεξε στο τηλέφωνο για να εκφράσει την υποστήριξή της στον Σαμαρά, στη διαμάχη με την ΕΡΤ. Ο Σαμαράς όμως δρα ορμώμενος και από δικά του συμφέροντα. Θέλει να ακρωτηριάσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους όσον αφορά μελλοντικές διαφωνίες, διότι γνωρίζει πως αυτοί δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν νέες εκλογές. Η πολιτική του όμως είναι και αποτέλεσμα της τρόικας, η οποία πιέζει για τα μέτρα λιτότητας και όχι για τη δημοκρατία», καταλήγει το κείμενο της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή: dealnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας