2:08 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τέλος οι μάσκες και τα rapid tests

Τέλος οι μάσκες και  τα rapid tests

Στην άρση των μέτρων αποφυγής της διασποράς της COVID-19, τρία χρόνια μετά τις πρώτες απαγορεύσεις που είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας στη χώρα μας, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σε χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 έγινε δεκτή η εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την COVID-19, με εξαίρεση τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, «παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού έναντι της COVID-19 και για τον λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός, καθώς και η λήψη αντιιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε απαιτείται πλέον για τους ανεμβολίαστους ή μη πλήρως εμβολιασμένους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (πλην των επαγγελματιών υγείας) να έχουν αρνητικό rapid test στο οποίο υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα προκειμένου να μπορούν να εργαστούν.

Αυτή η υποχρέωση παραμένει για το ανεμβολίαστο προσωπικό νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων υγείας, ιατρείων, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης, όπως και τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων (δύο rapid tests εβδομαδιαίως). Παραμένει επίσης η υποχρεωτική χρήση μάσκας για συνολικά το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες, καθώς και τα μέτρα που προβλέπονται με διαγνωστικούς ελέγχους στους χρήστες υπηρεσιών υγείας πριν από επεμβατικές πράξεις, ειδικές εξετάσεις και εισαγωγή για νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

169 νεκροί σε μία εβδομάδα από COVID-19 – Χωρίς μεταβολή η θετικότητα για γρίπη

Ο έλεγχος των αντισωμάτων COV-S μετά τον εμβολιασμό μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση ασθενών με ενεργή κακοήθεια και υψηλό κίνδυνο για COVID-19

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας