0:09 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

"Θερίζει" η πείνα στην Ελλάδα του κορωνοϊού: Προσωπικές ιστορίες συνανθρώπων μας που στήνονται "στην ουρά" για ένα πιάτο φαγητό...

"Θερίζει" η πείνα στην Ελλάδα του κορωνοϊού: Προσωπικές ιστορίες συνανθρώπων μας που στήνονται "στην ουρά" για ένα πιάτο φαγητό...

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς στήριγμα και οι οποίοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στήνονται καθημερινά στην ουρά στα φιλανθρωπικά συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό. Το ereportaz.gr κατέγραψε προσωπικές ιστορίες συνανθρώπων μας που περίμεναν χθες υπομονετικά να παραλάβουν τις σακούλες με τρόφιμα που μοίρασε χθες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κρητικός” στο Κερατσίνι.

Στην ουρά για σακούλες με τρόφιμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

Αναστασία Ζαρίφη – 78 ετών : Ο ΟΓΑ δεν ενέκρινε τη σύνταξη υπερήλικα λόγω… αντικειμενικής αξίας!

Αναστασία Ζαρίφη: Στην ουρά για φαγητό στα 78 της χρόνια!

Ζει μόνη της ,χωρίς βοήθεια , σε σπίτι στο Κερατσίνι. Όπως μας είπε έρχεται κάθε μέρα για να παραλάβει το δωρεάν φαγητό που παρασκευάζει ο εστιάτορας Δημήτρης Καρκανοραχάκης. Έχει 2.178 ένσημα ,βαρέα και ανθυγιεινά, τα οποία δεν επαρκούν για να πάρει κανονική σύνταξη. Έκανε τα χαρτιά της για να πάρει τη σύνταξη υπερήλικα που δίνει ο ΟΓΑ αλλά μετά από τρία χρόνια αναμονής(!) ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων την ενημέρωσε ότι δεν δικαιούται σύνταξη:
“Δεν παίρνω σύνταξη υπερήλικα επειδή είχα ένα ακίνητο και λόγω του ότι υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ αντικειμενική αξία ο ΟΓΑ μου είπε ότι δεν δικαιούμαι. Το έγραψα τον Μάρτιο. Μετά τη νέα φορολογική δήλωση θα υποβάλλω ξανά αίτηση για σύνταξη.” Τη ρωτήσαμε για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Κρητικός και το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο : «Δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη σαν τον Δημήτρη Καρκανοραχάκη. Είναι πάρα πολύ υπομονετικός και ανέχεται τον καθένα που έρχεται.» μας λέει. Η 78χρονη ευχαριστεί δημόσια όλους όσοι συμμετέχουν στη διανομή του φαγητού και των τροφίμων.

Ιωάννα Σπηλιοπούλου: Ζητάω βοήθεια – Θα μου κόψουν το ρεύμα – Δεν έχω να πληρώσω ούτε τις δόσεις!

Ιωάννα Σπηλιοπούλου : “Θα μου κόψουν το ρεύμα -Ζητάω βοήθεια!”

Την αγωνία της για το άμεσο μέλλον και την επιβίωση της  εκφράζει η Ιωάννα Σπηλιοπούλου. Όπως μας λέει έρχεται κι αυτή κάθε μέρα στη διανομή του φαγητού που κάνει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κρητικός” στο Κερατσίνι. Ο μοναδικός της πόρος συντήρησης είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)”Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο καταλαβαίνετε τι περνάμε.” τονίζει. Η ίδια έχει δύο παιδιά τα οποία όμως δυσκολεύονται να τη βοηθήσουν. Ο ένας βρίσκεται μακριά και ο δεύτερος εργάζεται περιστασιακά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η οφειλή της προ τη ΔΕΗ ύψους 5.000 ευρώ. Έχει κάποια χρέη που της έστειλαν μήνυμα . “Μου έστειλαν μήνυμα από δικηγορικό γραφείο ότι θα κόψουν το ρεύμα. Δεν έχω να πληρώσω ούτε τα 110 ευρώ της δόσης” μας λέει.

Ιωάννης Καριοφυλάκης – 57 ετών – Πρώην υπάλληλος Ολυμπιακής: Με δύο μεροκάματα στη λαϊκή πώς να συντηρηθώ;

Ο Γιάννης Καριοφυλάκης εργαζόταν ως υπάλληλος της Ολυμπιακής στην πίστα. Απολύθηκε το 2013 . Προσπάθησε να βρει άλλη δουλειά αλλά τον έκοψαν λόγω ηλικίας. Τα χρήματα της μικρής αποζημίωσης τελείωσαν και προσπαθεί ,όπως – όπως να συντηρηθεί. Τώρα εργάζεται  περιστασιακά στις λαϊκές αλλά “με τα περιοριστικά μέτρα κάνω δύο μεροκάματα την εβδομάδα. Πώς να συντηρηθώ;

“Στην ουρά” για τρόφιμα που μοιράζει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κρητικός” στο Κερατσίνι

Σακούλες με τρόφιμα σε 200 ανθρώπους που έχουν ανάγκη μοίρασε χθες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κρητικός” στο Κερατσίνι. Ένα ολόκληρο κοτόπουλο ,μακαρόνια , φακές , ρύζι , ρεβύθια ,πελτέ , κρεμμύδια , πατάτες , ψωμί , Βασιλόπιτες , κουραμπιέδες , μελομακάρονα και ένα πεντόκιλο λάδι διένειμαν σε κάθε οικογένεια ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης και οι εθελοντές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιοκτήτης ταβέρνας “Κρητικός”: “Δεν έχω ψηφίσει ποτέ τον Μητσοτάκη αλλά έκανε δουλειά εδώ”(φωτό – βίντεο)

 


Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Κρητικός” και οι εθελοντές ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι τη διανομή των τροφίμων ,στον κόσμο που είχε στηθεί από νωρίς στην ουρά έξω από το εστιατόριο.

Ένα πεντόλιτρο λάδι πήρε μεταξύ άλλων καθένας από τους ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας “Κρητικός”

Ιδιοκτήτης ταβέρνας “Κρητικός”: “Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Μητσοτάκη αλλά…”

Μιλώντας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης μας είπε ότι αρχικά πίστευε πώς θα έλθει κάποιος υπουργός. Το κατάλαβε όταν είδε αργότερα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Κρητικός

Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης με τον Πρωθυπουργό ,τους εθελοντές και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

“Ο Μητσοτάκης ήλθε μόνος του χωρίς κάμερες , έκατσε , συζητήσαμε και το καλό είναι ότι έπραξε ,γιατί το να ακούσει ο άλλος χωρίς να πράξει δεν λέει τίποτα. Μου πλήρωσε τον χασάπη, τον φούρνο, τις μπουκάλες μου, μου έφερε ψυγεία, με βοήθησε να συνεχίσω” είπε. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Κερατσίνι αποκάλυψε μάλιστα ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ σε καταστήματα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας