6:51 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία απέκρυπτε συναλλαγές άνω των 1,2 εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία απέκρυπτε συναλλαγές άνω των 1,2 εκατ. ευρώ

Η μη ορθή υποβολή δηλώσεων για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών αξίας πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε στον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε εταιρεία παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος προέβησαν σε έλεγχο των ενδοκοινοτικών συναλλαγών μέσω συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών Φ.Π.Α. (VIES – VAT Information Exchange System) της εν λόγω εταιρείας και, όπως προέκυψε, δεν είχαν δηλωθεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών από την Ολλανδία, ύψους:

-253.343,55- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2022 και

-948.286- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2023.

Παράλληλα, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε έτερο μισθωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τόσο κατά τον επιτόπιο έλεγχο όσο και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η εταιρία δεν παρέδωσε ούτε προσκόμισε στοιχεία, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Για τα ευρήματα συντάχθηκε σχετική έκθεση και θα ενημερωθεί το αρμόδιο Ελεγκτικό Κέντρο και τελωνειακή Αρχή για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10,700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων το 2023

Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε ηλικιωμένη στη λεωφόρο Θηβών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας