22:16 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Τι λέει το πόρισμα Σοφουλάκη για Ράικου-Αγγελή και την Ε. Τουλουπάκη

Τι λέει το πόρισμα Σοφουλάκη για Ράικου-Αγγελή και την Ε. Τουλουπάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη καταλήγει σε αντίθετα συμπεράσματα από αυτά που αναφέρει στο δικό του πόρισμα ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής,

Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της έρευνάς του ο κ. Σοφουλάκης καταλήγει σε δύο σημαντικά συμπεράσματα :

* Το πρώτο είναι ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται

* Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνει ότι κατά την εξονυχιστική έρευνά του προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Στα πρόσωπα για τα οποία ζητά διερεύνηση για διάπραξη συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων περιλαμβάνονται οι μάρτυρες που υπήρξαν τα κλειδιά για την ΝΔ ώστε να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες Παπαγγελόπουλου βαφτίζοντας το μέγα σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία.

Κατηγορούμενοι οι κατήγοροι

Για τον κ. Σοφουλάκη ενδείξεις για την διάπραξη αδικημάτων μπορεί να μην υπάρχoυν για Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, υπάρχουν όμως για τους κατηγόρούς του, και συγκεκριμένα για τους Ιωάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου, Νικόλαο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νικόλαο Μανία.

Ειδικότερα ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει:

* Στον πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, μεταξύ άλλων ότι ψευδομαρτύρησε.

Συγκεκριμένα ζητά να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή.

Του καταλογίζει ακόμα παράβαση καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την Novartis από τους Αμερικανούς αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων (Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου) τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Mάλιστα για την πράξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, να ανασύρει από το αρχείο τις επίμαχες μηνύσεις ο κ. Σοφουλάκης φέρεται κατά πληροφορίες ότι αυτό έγινε σε εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων εκλογών και σε ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών του κ. Αγγελή.

* Στην τέως εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, της καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για τις καταθέσεις που έχει δώσει. Της καταλογίζει ακόμα διάπραξη του αδικήματος της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο (όσο καιρό την διενήργησε ως εισαγγελέας διαφθοράς) εξαιτίας της εμπλοκής του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

* Στον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος και πρώην προστατευόμενο μάρτυρα, Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, αδίκημα για το οποίο ζητά να διερευνηθεί.

* Στον επίσης κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο Αντεισαγγελέας του Α.Π καταλογίζει ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση

* Στον μάρτυρα, Νικόλαο Μανία, καταλογίζει επίσης ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Τι αναφέρει το πόρισμα Ζαχαρή για την Ελ. Τουλουπάκη

Τουλουπάκη: Δυο πορίσματα, έκθετη η Δικαιοσύνη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας