20:36 Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στηρίζει ReportersUnited - ΕφΣυν - Θανάση Κουκάκη απέναντι στις αγωγές του Γρηγόρη Δημητριάδη

Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στηρίζει ReportersUnited - ΕφΣυν - Θανάση Κουκάκη απέναντι στις αγωγές του Γρηγόρη Δημητριάδη

Το IPI χαρακτηρίζει την αγωγή SLAPP: Πρόκειται για τις Στρατηγικές Αγωγές κατά της Συμμετοχής του Κοινού, σκοπός των οποίων είναι να φιμώσουν όσους ασκούν κριτική (μέλη της κοινωνίας των πολιτών, μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους) μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Παρέμβαση υποστήριξης του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (International Press Institute) για την αγωγή του πρώην, πλέον, γ.γ. του Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη ,κατά του ReportersUnited, της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Η αγωγή, υπενθυμίζεται, αφορά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών και απαιτεί ένα ποσό που συνολικά ξεπερνά το μισό εκατ. ευρώ.

Το IPI χαρακτηρίζει την αγωγή «SLAPP», όρος που περιγράφει τις «Στρατηγικές Αγωγές κατά της Συμμετοχής του Κοινού», σκοπός των οποίων είναι να φιμώσουν όσους ασκούν κριτική (μέλη της κοινωνίας των πολιτών, μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους) μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας