12:57 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

To εύρημα "φωτιά" που δείχνει τον φονιά του Όλιβερ!

To εύρημα "φωτιά" που δείχνει τον φονιά του Όλιβερ!

Δολοφονία Όλιβερ – Τα απειλητικά τηλεφωνήματα και οι ανώνυμες απειλές σε φιλόζωους!

Το εύρημα που «καίει» γνωστό επιχειρηματία της Αράχωβας!

– Αυτοψία της «Μ» στην περιοχή – Τα αδέσποτα και η αγέλη «φάντασμα» άγριων σκυλιών.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό σε αποθήκη του επιχειρηματία που είχε εντοπιστεί σε μεγάλη ποσότητα πάνω στο χάσκι!

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις όσον αφορά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για τη δολοφονία του Όλιβερ.

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Ένα υλικό που κατασχέθηκε σε αποθήκη γνωστού επιχειρηματία της Αράχωβας εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα και πάνω στον Όλιβερ από την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι όταν ήταν ακόμη ζωντανό.

Κόκκαλα ζώων κοντά στην αποθήκη γνωστού επιχειρηματία της Αράχωβας – Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό της κατασχέθηκε δοχείο με υλικό που υπήρχε και πάνω στον Όλιβερ


Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», το συγκεκριμένο άτομο έκανε στο παρελθόν παράπονα για τον Όλιβερ και ζητούσε «να τον μαζέψουν» για να μη ζευγαρώνει με τα δικά του σκυλιά.

Καλλιτέχνες γκράφιτι έχουν δημιουργήσει έργα τους σε τοίχους σπιτιών εμπνεόμενοι από τον Ολιβερ…

Οι εξελίξεις όσον αφορά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του δύστυχου ζώου στην Αράχωβα αναμένονται μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες.
Ο χρόνος αυτός θεωρείται απαραίτητος προκειμένου η ανακρίτρια να μελετήσει ενδελεχώς τη δικογραφία και να δει όλα τα πειστήρια καθώς, πέρα από τη θανάτωση του χάσκι, πιθανόν να προκύπτουν και άλλα αδικήματα που αφορούν το πρόσωπο στο οποίο αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη.


Μια τέτοια εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σκυλάκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων». Ο ίδιος δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία με την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, μολονότι ήταν η μοναδική που είδε τον Όλιβερ εν ζωή.

Καταγγελία «φωτιά»


Η «Μ» είχε αποκαλύψει ότι διαφορετικά άτομα με καταθέσεις τους τόσο στο Ανθρωποκτονιών όσο και στο αρμόδιο Α.Τ. είπαν ότι δέχθηκαν τηλεφώνημα στο οποίο γυναικεία φωνή έλεγε ότι για τη δολοφονία του Όλιβερ ευθύνεται συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο χτύπησε επανειλημμένα στην πλάτη το σκυλάκι με ένα φτυάρι, προσπαθώντας να το απομακρύνει από δικό του θηλυκό σκυλί την ώρα του ζευγαρώματος. Όταν διαπίστωσε ότι τα δύο ζώα δεν «ξεκολλούσαν», πήρε ένα αιχμηρό μεταλλικό εργαλείο και το έβαλε στον πρωκτό του χάσκι.

 

Η καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι «έτσι κάνουν οι τσοπάνηδες» από την περιοχή που κατάγεται ο δράστης για να «ξεκολλήσουν» τα ζώα που ζευγαρώνουν. Πρόσωπο που κατέθεσε στις Αρχές είπε ότι το άτομο που φέρεται να χτύπησε και να τραυμάτισε θανάσιμα το άτυχο σκυλάκι κατάγεται όντως από τη συγκεκριμένη περιοχή που ανέφερε η συγκεκριμένη μάρτυρας.

Έφη Γρανιτσιώτη – Δικηγόρος κηδεμόνα Όλιβερ

Η Έφη Γρανιτσιώτη -Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον κηδεμόνα του Όλιβερ

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι με την εξέλιξη (σ.σ. την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένου προσώπου), αν και έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Ευελπιστούμε να κληθεί ο ύποπτος γιατί, παρότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, εάν ο ανακριτής κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής κατά συγκεκριμένου προσώπου, μπορεί να μην το καλέσει, να εκδώσει αυτό που λέμε «τυπική κλήση», να περατωθεί έτσι η κυρία ανάκριση και να εισαχθεί στο δικαστικό συμβούλιο με απαλλακτική πρόταση», μας λέει η Έφη Γρανιτσιώτη που εκπροσωπεί τον Μιχάλη, κηδεμόνα του άτυχου Όλιβερ. Και συνεχίζει: «Η ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί και κατά αγνώστου, σε αυτή την περίπτωση όμως τίθεται στο αρχείο αγνώστων δραστών. Εμείς θα αποκτήσουμε πρόσβαση στη δικογραφία με το που θα κληθεί ο κατηγορούμενος σε απολογία, η οποία είναι η τελευταία πράξη στην υπόθεση. Ούτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον δεν έχει απολογηθεί δεν το γνωρίζει», μας λέει η κυρία Γρανιτσιώτη.

 

Μάρθα Πουλτίδου – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων

Η Μάρθα Πουλτίδου -Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίησης Ζώων

Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της έρευνας δηλώνει στην «Μ» και η Μάρθα Πουλτίδου, που αποκάλυψε πρώτη την πληροφορία για την ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου. Η ίδια εκφράζει την απορία της για την πρωτοφανή μυστικοπάθεια όσον αφορά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για το άτομο που αναμένεται να κληθεί σε απολογία. «Εμείς δεν έχουμε σταματήσει ούτε πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί ο Όλιβερ. Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τις Αρχές», επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων. «Εδώ έχουμε την κακοποίηση ενός ζώου. Η πολιτεία έχει ψηφίσει και έχει βγάλει αυτόν τον νόμο. Να μας πουν, λοιπόν, η κακοποίηση των ζώων τελικά διώκεται ή όχι; Να καταλάβουμε και εμείς αν εκεί είναι άβατο, είναι κάτι σαν το Άγιον Όρος και δεν ακουμπάει κανένας κανέναν». Η κ. Πουλτίδου αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχονται: «Είναι ανώνυμα τηλεφωνήματα για τα οποία έχω ενημερώσει τις Αρχές και τα οποία λένε ότι ‘‘αν δεν μαζευτούμε θα μας μαζέψουν σαν τον Όλιβερ’’. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει με τον Όλιβερ, ήταν αυτόπτες μάρτυρες ή από κάποιο δικό τους άτομο το έχουν ακούσει και ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει».

 

Κλεονίκη Τόλα – Κτηνίατρος

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα

Δικαιωμένη για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένου προσώπου δηλώνει η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα. Η ίδια παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στη γνωμάτευσή της ότι ο Όλιβερ κακοποιήθηκε, και μάλιστα βάναυσα, από ανθρώπινο παράγοντα. «Δεν συμφωνώ καθόλου ούτε δέχομαι την έκθεση του πραγματογνώμονα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχω κάνει δύο καταθέσεις με τη σύμφωνη γνώμη δύο ιατροδικαστών», λέει στην «Μ». Η ίδια επισημαίνει ότι ο Όλιβερ ανέδειξε αδυναμίες του συστήματος για τις οποίες ελπίζει να αποκατασταθούν σε κάποιο βαθμό. Ερωτώμενη για το τι αντικείμενο προκάλεσε τον τραυματισμό του χάσκι στην περιπρωκτική χώρα σημειώνει: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω το είδος αν ήταν ξύλο ή αν ήταν μέταλλο, ήταν πάντως φαρδύ αντικείμενο το οποίο φάνηκε και στη νεκροτομή, γιατί υπήρχαν υποδόρια αιματώματα που παρέπεμπαν σε αυτό. Πάντως δεν υπάρχει θέμα με αγέλες σκύλων. Αυτό το αποκλείω εντελώς. Επίσης υπήρχε και κάταγμα μιας πλευράς η οποία φάνηκε στη νεκροτομή, το οποίο δεν αναφέρθηκε πουθενά στην έκθεση του πραγματογνώμονα από τη Θεσσαλονίκη, όπως δεν αναφέρθηκαν ούτε τα υποδόρια αιματώματα. Δεν υπήρχε επίσης και κάποια εξήγηση για αυτό».

Νίκος Γιαννέτσος: «Στη νεκροτομή συμφώνησαν όλοι ότι ο Όλιβερ πέθανε από ανθρώπινη παρέμβαση…»

Νίκος Γιαννέτσος – Στη νεκροτομή όλοι οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι για τον θάνατο του Όλιβερ ευθύνεται άνθρωπος

Κατηγορηματικός ότι στη νεκροτομή όλοι οι επιστήμονες συμφώνησαν πως ο Όλιβερ χτυπήθηκε βάναυσα από ανθρώπινο χέρι είναι ο Νίκος Γιαννέτσος, σύζυγος της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα, ο οποίος τη συνόδευσε και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία της νεκροτομής του άτυχου ζώου: «Στη διαδικασία ήταν παρόντες η σύζυγός μου, εγώ που τη συνόδευα, ένας ιδιώτης κτηνίατρος και δύο γιατροί του Δημοσίου. Όταν ανοίχτηκε το σκυλί και είδαν τα αιματώματα, διαπίστωσαν ότι πράγματι ο Όλιβερ είχε χτυπήματα: ‘‘Έχει φάει πολύ ξύλο’’, είπαν και το άκουσα με τα αυτιά μου. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ένα κάταγμα, το είδα και εγώ. Άκουσα να συμφωνούν όλοι ότι είναι κάταγμα και είπαν ότι μπορεί να προέλθει μόνο από ξύλο, δυνατό χτύπημα. Γιατί λένε για επίθεση από άλλα ζώα; Δεν τεκμαίρονται από πουθενά αυτά τα πράγματα. Συμφωνήθηκε ότι το σκυλί είχε κακοποιηθεί. Με το που είδαν τα αιματώματα οι γιατροί, όταν ανοίχτηκε το δέρμα, συμφώνησαν, μάλιστα με επιφωνήματα, ότι ‘‘εδώ είναι άνθρωπος που το έκανε, είναι χτύπημα!’’» μας λέει.


Ήταν καθαρά όλα τα εσωτερικά όργανα του Όλιβερ, ο οποίος δεν είχε δαγκώματα. Όταν ανοίχτηκε το δέρμα ήταν καθαρό. Καμία γρατζουνιά, καμία οπή, ούτε δάγκωμα ούτε τίποτα. Η μόνη πληγή που είχε στον πρωκτό. Υπήρχαν αιματώματα τα οποία ήταν σε όλο το κορμί του ζώου και είναι μόνο από χτύπημα. Είχαμε ακόμα το σπασμένο πλευρό, το οποίο κατά έναν περίεργο τρόπο δεν ξανακούστηκε. Τρίτον δεν υπήρχαν σκισίματα στο δέρμα που να δείχνουν ότι μπορεί να έγιναν από άλλο ζώο. Στα ευρήματα που έχουμε από τους κτηνίατρους δεν αναφέρεται καθόλου το κάταγμα», αναφέρει.

Αυτοψία της «Μ»
Τι λένε κάτοικοι και επισκέπτες της Αράχωβας

Ένα από τα σκυλιά που κυκλοφορούν σε αυλές και δρόμους της Αράχωβας

Συνομιλήσαμε με κατοίκους και επισκέπτες της Αράχωβας οι οποίοι μας μίλησαν για τον Όλιβερ και σχολίασαν την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο. Στους δρόμους και στα μέρη που κυκλοφορούσε το συμπαθέστατο χάσκι συναντήσαμε μερικά σκυλιά χωρίς λουρί – όλα ήσυχα και φιλικά. Κάποια από αυτά είναι αδέσποτα -όπως μας είπαν κάτοικοι- και κάποια άλλα είναι δεσποζόμενα, τα οποία περιφέρονται.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Μπαμ που κυκλοφορεί: Οι νέες μαρτυρίες που καίνε τη Ρούλα | Το εύρημα που δείχνει τον φονιά του Όλιβερ

Λύνεται το μυστήριο της Αράχωβας: «Ο δράστης βασάνισε τον Όλιβερ 100 μέτρα από το σπίτι του χάσκι»


Πουθενά όμως δεν είδαμε αγέλη σκυλιών, πόσω μάλλον άγριων, όπως άφησαν να εννοηθεί πληροφορίες για το πόρισμα οι οποίες προκάλεσαν και προκαλούν σωρεία αντιδράσεων. Υπενθυμίζουμε ότι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασσούρα η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία ζώων ζητά από την Εισαγγελία Λιβαδειάς -με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας- τη διενέργεια έρευνας τόσο για την τυχόν ύπαρξη αγέλης άγριων σκύλων στην περιοχή όσο και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης.

«Έβλεπα τον Όλιβερ τακτικά. Κυκλοφορούσε διάφορες ώρες της ημέρας. Ήταν ένα πολύ ήσυχο σκυλάκι που δεν ενοχλούσε κανέναν», μας λέει κάτοικος του χωριού. Η ίδια σημειώνει ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχει δει πουθενά αγέλες σκυλιών. «Παλαιότερα έβλεπα τη νύχτα που κυκλοφορούσαν μερικά μαζεμένα», αναφέρει.

Φιλόζωη: «Δέχομαι απειλές»
Μία γυναίκα που έχει δικά της ζώα μας είπε ότι όσοι κάνουν αναφορές και σχόλια περί δολοφονίας του χάσκι στοχοποιούνται από κατοίκους της περιοχής. Άτομα που έχουν ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση έχουν μάλιστα δεχθεί ανώνυμες απειλές: «Σταματήστε να σκαλίζετε την υπόθεση γιατί θα έχετε την τύχη του Όλιβερ», είπε αντρική φωνή που κάλεσε από τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν από «πακιστανικό» κινητό και από καρτοτηλέφωνο. «Υπάρχει μία κλίκα στην Αράχωβα που ό,τι και να γίνει θέλει να το καλύψει», μας λέει η φιλόζωη, που για ευνόητους λόγους ζήτησε να μην κάνουμε ουδεμία αναφορά στο όνομά της καθώς, όπως λέει, έχει δεχθεί απειλές από αγνώστους: «Δέχομαι τηλεφωνήματα με απόκρυψη. Δεν ξέρω ποιος σκότωσε τον Όλιβερ, γιατί αν το γνώριζα, θα πήγαιναν κατευθείαν στην Αστυνομία», σημειώνει. «Υπάρχουν κάτοικοι εδώ οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να καταγγείλουν την κακοποίηση ζώων. Και όχι μόνο αυτό. Δεν τους αρέσει που φροντίζουμε και ταΐζουμε τα αδέσποτα. Μου έχουν κάνει bullying γι’ αυτό», τόνισε.

Από την “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας