7:12 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Το ΝΒΑ Europe «τελειώνει» τη Euroleague - Επιβεβαιώνει η FIBA τις επαφές με το NBA

Το ΝΒΑ Europe «τελειώνει» τη Euroleague - Επιβεβαιώνει η FIBA τις επαφές με το NBA

Ενώπιον μίας ιστορικής συμφωνίας βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το ΝΒΑ. Όπως αποκαλύπτει η MARCA, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και η FIBA έχουν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται τη δημιουργία του NBA Europe, που αναμένεται να «τελειώσει» την ύπαρξη της Euroleague. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ορισμένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος της επωνυμίας περνά στο NBA, το οποίο βλέπει την ευρωπαϊκή κατηγορία ως την πέμπτη διοργάνωση μετά το NBA, το WNBA, το Development League και το NBA Africa. Μάλιστα, αν εξαρτάται από το ΝΒΑ, αυτή η συμφωνία μπορεί να αρχίσει ήδη από την επόμενη σεζόν.

Η δυσαρέσκεια που έδειξαν αρκετοί σύλλογοι της Euroleague και οδηγούν στην αποχώρηση του «ισχυρού άνδρα» της, Τζόρντι Μπερτομέου, επιταχύνει τα βήματα για τη δημιουργία του ΝΒΑ Europe, όπως επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές στη Marca.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έχει ήδη στείλει επιστολή στον ακόμη διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαμορφώσει αυτό το νέο εγχείρημα, με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν έξοδο από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

H ανακοίνωση της FIBA

Με ανακοίνωση της, η FIBA επιβεβαίωσε τις συνομιλίες της με το ΝΒΑ για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, καθιστώντας σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ότι η αλλαγή στο μπάσκετ είναι πολύ κοντά.

Η ανακοίνωση:

«Η FIBA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague και στους εταίρους της ECA σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ως βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του. Το NBA κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση. Στο τέλος της συνάντησης, όλα τα μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες».

Η νέα ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν θα είναι μέρος του NBA League, αλλά θα αποτελεί έναν τρόπο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την ενότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, γύρω όμως από το ΝΒΑ και τη FIBA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 77-73: Από την …καταστολή για τρία δεκάλεπτα στην παραλίγο επική ανατροπή

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου στον κόσμο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας