3:32 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Το βράδυ καλλιτέχνης, τη μέρα… επιχειρηματίας!

Το βράδυ καλλιτέχνης, τη μέρα… επιχειρηματίας!

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που είτε άλλαξαν καριέρα και αποφάσισαν να γίνουν αφεντικά, είτε ταυτόχρονα με τις καλλιτεχνικές τους ενασχολήσεις έφτιαξαν τη δική τους επιχείρηση, λόγω κρίσης, με σκοπό να βγάζουν πιο εύκολα τα προς το ζην.

Πριν από αρκετό καιρό ο πρωταγωνιστής Μέμος Μπεγνής στη Σαλαμίνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, άνοιξε ένα fast food, franchise μεγάλης, γνωστής αλυσίδας ενώ συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο εστίασης.

Ο Κώστας Αποστολάκης εγκαινίασε ένα καφέ-μπαρ με την επωνυμία «Πινόκιο», που έχει γίνει καλλιτεχνικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας. Μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι διατηρεί ο Μανώλης Κονταρός, το οποίο ονομάζει «Κιμωλία» και θυμίζει σχολείο. Ο χώρος διαθέτει και ξεχωριστή αίθουσα 250 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο Λευτέρης Πανταζής, από τους πρώτους διδάξαντες, βλέποντας πολύ μπροστά, άρχισε να κάνει διάφορες επενδύσεις από τα πρώτα χρόνια που βγήκε στο πάλκο. Ο Μάνος Παπαγιάννης και η Αγγελική Δαλιάνη λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν στήσει το δικό τους μπαρ κοντά στην πλατεία Καρύτση, που απέκτησε ήδη την πελατεία του. Ο Αλέκος Συσσοβίτης σε συνεργασία με φίλους του επένδυσε τα χρήματά του στη δημιουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου στο Μοναστηράκι, ο οποίος θα διαθέτει θέατρο, μουσική σκηνή, καφέ και εστιατόριο.
Εδώ και χρόνια ο Γιώργος Χριστοδούλου λειτουργεί ένα από τα πιο σικ ρεστοράν στην πλατεία Χαλανδρίου. Επί της οδού Σεβαστουπόλεως βρίσκεται και το μαγαζί του Φίλιππου Σοφιανού. Είναι ένα μπαρ-ρεστοράν, όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Στα νότια προάστια και ο Αντώνης Ρέμος. Ο τραγουδιστής έχει επενδύσει στον πολυχώρο Opus στη Γλυφάδα, που προσφέρει καφέ το πρωί, ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι, και δείπνο και ποτό το βράδυ. Στην ίδια περιοχή έχει το μπαρ του χρόνια τώρα και ο ηθοποιός Παύλος Ευαγγελόπουλος.
Πέρυσι ο Γιάννης Πουλόπουλος άνοιξε ένα μπαρ-ρεστοράν που προσφέρει φαγητό και μουσική υψηλών απαιτήσεων. Οι πίνακες που διακοσμούν τον χώρο είναι φιλοτεχνημένοι από τον τραγουδιστή, ο οποίος, όταν άφησε την πίστα, άρχισε να δημιουργεί πάνω στον καμβά. Πολύ πριν τα νυχτοκάματα πάρουν την κάτω βόλτα, η Λίτσα Γιαγκούση προνόησε να στήσει το δικό της εστιατόριο στην περιοχή του Μικρολίμανου.


Ο Γιώργος Λιάγκας άνοιξε ένα εστιατόριο στη Βουλιαγμένη. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, εκτός από επιτυχημένος παρουσιαστής, είναι και επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Το Shamone, το μαγαζί που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας, είναι πόλος έλξης για celebrities, αφού σχεδόν καθημερινά υπάρχουν θεατρικά events. Ο παρουσιαστής διατηρεί και δεύτερο χώρο εστίασης στο Γκάζι. Από το 2014 ξεκινά η διαδρομή του Artisanal Lounge and Gardens στον χώρο της γαστρονομίας και είναι μια θριαμβευτική απόδειξη ότι «η ομάδα πάντα νικάει!». Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Βαγγέλης Γερασίμου και ο Κώστας Σκουληκαράκης οραματίστηκαν έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών και υψηλής αισθητικής και το εγχείρημά τους στέφθηκε από επιτυχία.
Τις επιχειρηματικές της δυνάμεις δοκιμάζει, εδώ και λίγο καιρό, η Λίνα Σακκά, ανοίγοντας ένα ζεστό και ατμοσφαιρικό bistro στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο Marlin’s House της ηθοποιού μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το τσάι σας αλλά και street foods, την ίδια στιγμή που τα παιδιά σας παίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή απασχολούνται από μουσικοκινητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη παιδαγωγού.
Δημοφιλής, αγαπητός στο ευρύ κοινό, με καριέρα στον χώρο της υποκριτικής, ο Αλέξης Γεωργούλης αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και στον χώρο της εστίασης, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλικό μεζεδοπωλείο στο Περιστέρι. Η Ρόζα μπορεί να μετρά λίγους μήνες ζωής, αφού άνοιξε τις πόρτες της τον περασμένο Απρίλιο, αλλά έχει ήδη έχει το δικό της κοινό.

πηγή: ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας